Kulturprisen går til Jonah Blacksmith

Det blev bandet med de musikalske rødder i Thy, der løb med hæderen

Britt Kristensen
Anna og Per Alstrup - forældrene til to af forgrundsfigurerne i bandet Jonah Blacksmith - brødrene Thomas og Simon Alstrup - modtog på vegne af orkestret Den Nordjyske Kulturpris. Bandet var med på en skypeforbindelse, fordi de skulle på scenen i Sønderborg torsdag aften. Foto: Bente Poder
Kultur 1. november 2018 21:17 - Opdateret 2. november 2018 06:54

STØVRING: Bandet kunne ikke selv være til stede i Stubhuset i Støvring, for ganske få minutter efter modtagerens navn var afsløret, skulle bandet gå på scenen i Sønderborg. De kunne dog nå at få den glædelige overraskelse via en skypeforbindelse, så de kunne være lidt med.

Kernen i bandet er de to brødre Thomas og Simon Alstrup, der er født og opvokset i Thy. De skriver musikken og teksterne, og i den forbindelse trækker de på netop deres opvækst i det nordvestjyske. De har fået produceret en dokumentarfilm om deres bedstefar, Johannes Alstrup, der var smed og spillemand. Den bliver vist på storskærm, mens bandet spiller til, som filmkoncerter.

Netop det har dommerne lagt vægt på i deres nominering:

"Jonah Blacksmith har henrykket, ramt og rørt et stort publikum med lige dele jordnære og ukrukkede fortællinger om deres ophav og opvækst i det elskede Nordvestjylland og den grundfortælling, der er i al deres musik, deres sceneshow og film rammer både publikum og anmeldere lige i hjertekulen og er med til at udbrede en større fortælling om det nordlige Danmarks mennesker og natur."

Du kan læse hele reportagen fra overrækkelsen af kulturprisen her

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...