Hadsund

Lækage på renseanlægget i Hadsund

Mariagerfjord Vand A/S har opdaget, at en tank med jernkloridsulfat er sprunget læk

Mariagerfjord Renseanlæg blev taget i brug oktober 2013. Siden er 8 af 10 renseanlæg i kommunen blevet nedlagt. I 2016 nedlægges Assens og Mariager renseanlæg som de to sidste, hvorefter der kun vil være renseanlæg ved Hadsund tilbage.Arkivfoto

Mariagerfjord Renseanlæg blev taget i brug oktober 2013. Siden er 8 af 10 renseanlæg i kommunen blevet nedlagt. I 2016 nedlægges Assens og Mariager renseanlæg som de to sidste, hvorefter der kun vil være renseanlæg ved Hadsund tilbage.Arkivfoto

HADSUND:Der er konstateret en utæthed i en glasfibertank med jernkloridsulfat på Mariagerfjord Renseanlæg. Derfor bliver omfanget af forurening nu undersøgt og så skal der tages stilling til oprydning, oplyser Mariagerfjord Vand A/S og Mariagerfjord Kommune i en fælles pressemeddelelse.

Mariagerfjord Vand A/S, som driver Mariagerfjord Renseanlæg, har konstateret en utæthed i en underjordisk glasfibertank på 25 m3 med jernkloridsulfat, som er det eneste kemikalie, der bliver tilsat renseprocessen på renseanlægget. Efter Mariagerfjord Vands beregninger er der løbet 60-90 tons jernkloridsulfat ud af tanken fra et tidspunkt efter 1. januar 2015.

- Vi opdagede lækagen i forbindelse med vores budgetopfølgning, hvor vi kunne se, at vores indkøb af jernklorid var større, end hvad vi havde budgetteret. Der har på intet tidpunkt været synlige tegn på lækage på jordoverfalden, men vi konkluderede alligevel, at tanken måtte være utæt og fik den tømt i en fart, siger direktør Søren Erikstrup fra Mariagerfjord Vand A/S.

Da der skal være en dosering af jernkloridsulfat på renseanlægget, er der blevet installeret en midlertidig tank, som sikrer at spildevandet fortsat bliver renset.

Mariagerfjord Vand A/S har meldt forureningen til Mariagerfjord Kommune og begge parter er i gang med at vurdere omfanget af forurening og hvilken betydning udslippet har haft.

- Vi har allerede fået en vurdering af rådgiverfirmaet Niras, som mener, at der ikke vil være nogen akut skade for personer og kun en lille risiko for målbare ændringer i vandkvaliteten over tid. Men nu skal vi i gang med flere prøver, som præcist vil fortælle os omfanget af forureningen og når det er afklaret, så skal vi selvfølgelig tage stilling til oprydningen, siger chef for Natur og Miljø Jørgen Ussing.

Der er seks ejendomme i nærheden af Mariagerfjord Renseanlæg nord for Hadsund, som har egen drikkevandsindvinding. Ejendommene er blevet informeret og der er for en sikkerheds skyld blevet foretaget prøver af drikkevandet. Resultatet af prøverne har vist, at ejendommenes vandforsyningsboringer ikke er blevet påvirket.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.