Dronninglund

Lækre biler på slottet

Drømmebiler, nostalgi og luksus for øjnene

Buick biler fra 1930 til 1984 rullede ind på Voergaard Slot lørdag morgen. Foto: Jan Høst-Aaris

Buick biler fra 1930 til 1984 rullede ind på Voergaard Slot lørdag morgen. Foto: Jan Høst-Aaris

DRONNINGLUND:En kortege på 31 Buick biler fra Buick Club of Norway trillede ind på Voergaard Slot lørdag morgen. Klubben er på sin pinsetur med temaet ”En stuide i sand” rundt i Vendsyssel, hvor de bl.a. vil besøge Sandflugtsmuseet, Rubjerg Knude og Skagen.

- Vi har været her første gang i 2003 og i alt tre gange. Vi prøver altid at finde noget for alle, noget med kultur og hvor folk kan hygge sig, siger May Lilly Colban, der sidder i klubbens turkomite.

Buick Club of Norway arbejder på at bevare mærkerne Buick, Marquette og McLauglin. Klubben arbejder med restaurering, vedligehold og bevaring af køretøjerne, og den er landsdækkende i Norge med over 300 norske medlemmer. Danske, svenske og amerikanske medlemmer findes også.

- Vi kommer for at se på lækre biler, og skulle der være en sild imellem, så tager vi også det med, smiler Niels Ole Kristensen, Poulstrup, der sammen med de tre andre motorcykelentusiaster Richard Falden, John Sørensen og Preben Christiansen har taget turen til Voergaard for at nyde synet af bilerne.

- Den er sgu’ flot. Så kan I sige, hvad I vil, udbryder Richard Falden, Dybvad, da den anden Buick langsomt kører ind på Voergaard.

- Den er pænere end min Morris 1000, istemmer Preben Christiansen, Vrå.

Kortegen af biler eller rettere sagt flydere strakte sig langt - også i biltid, for den ældste Buick var fra 1930 og den seneste model fra 1984. De fleste biler i kortegen var fra 1950’erne og 1960’erne og rendyrket nostalgi. De osede af amerikansk kultur og selvtilstrækkelig overklasse med rødder helt tilbage til 1899, hvor Buick blev grundlagt. Buick regnes for det ældste bilmærke i USA.

- Det vil være vidunderligt at eje sådan en gammel bil, siger Verner Krogh, slotsguide.

- Jeg har lige stået snakket med en af nordmændene. Han ville ikke sige, hvad den koster, fortæller Verner Krogh mens bilerne langsomt kommer på plads på græsset op til slottet.

- Det er så fantastisk. Hold da op, det er flot, udbryder han, da næsten alle biler holdt til skue.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.