Nordjyske mener: Vi hepper på jer, der tør satse lokalt

Ildsjæle i lille nordjysk by bør være stolte af sig selv, mens lokale iværksættere fortjener stor ros

Redaktionschef Kathrine Lykkegaard Jeppesen.  <i>Foto: Henrik Bo</i>

Redaktionschef Kathrine Lykkegaard Jeppesen.  Foto: Henrik Bo

Virkelyst, iværksætteri og lokalt sammenhold bobler i Tranum. 

Forleden kunne Nordjyske fortælle om Tranum-områdets positive udvikling. To kokke åbner denne sæson spisesteder ved vandkanten, mens det tidligere feriecenter Tranum Klit er blevet opgraderet. 

Men historien starter faktisk ikke nødvendigvis her. 

For blot et års tid siden trak byen overskrifter, fordi Tranum Skole var lukningstruet. På det tidspunkt havde skolen 54 elever og levede derfor ikke op til Jammerbugt Kommunes måltal på 70 elever. Ildsjæle i området kæmpede imod og satte flere initiativer i gang for at øge bosætningen i området. Heldigvis bakkede politikerne op og fredede skolen fire år frem - og gav dermed byen en chance for at høste frugterne af arbejdet.

Og måske er der en sammenhæng mellem ildsjælenes indsats og den positive udvikling, der netop nu sker i Tranum. 

Selvom en stor del af gæsterne på de to nye restauranter, Vestvendt og V-Hav, formentligt kommer til at bestå af turister, vil det liv, som de nye restauranter bidrager med, smitte positivt af på området omkring Tranum. Samme vurdering lyder fra Lisa Kronborg Sørensen, formand for Tranum Landsbyråd, da hun forleden talte med Nordjyske:

- Det er meget positivt, at to kokke nu har etableret sig her, og det understreger, at det ikke bare er os, der tror på mulighederne i området.

De lokale ildsjæle har god grund til at være stolte af sig selv, for noget tyder på, at der er gang i det helt rigtige i Tranum. Samtidig fortjener de iværksættere, der tør satse lokalt, stor ros. De fortjener ros for at turde tage springet - på trods af usikre økonomiske tider. Det er den slags initiativer, der er brug for, hvis vi vil se vores lokalområder blomstre. 

Hos den ene af de to restauranter, Vestvendt, ønsker man at kunne tiltrække kunder hele året. Det kræver opbakning fra turister og nordjyder, men det kræver i særdeleshed opbakning fra lokalbefolkningen. 

Men noget tyder på, at man også her er af en særlig støbning i Tranum. Mens flere købmænd i mindre byer er pressede eller endda lukningstruede, så går det så godt for Dagli' Brugsen i Tranum, at man her overvejer at udvide butikken. Årsagen til succesen tilskrives blandt andet lokalsamfundets opbakning til butikken, forklarede brugsens uddeler til Ligeher.nu tilbage i marts. 

Herfra skal der blot lyde stor ros til de lokale ildsjæle og iværksættere - samt et ønske om, at de forskellige tiltag møder både befolkningens såvel som politisk opbakning. 

Dette er en leder. Den er skrevet af et medlem af vores lederkollegium og udtrykker Nordjyskes holdning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.