Atter gravearbejde i bymidten

Vestergade i Fjerritslev er gravet op igen - men til næste år kommer den helt store hurdle...

Midtbyen i Fjerritslev er atter gravet op. Den del af arbejdet forventes færdigt inden vinterferien. Til næste år kommer det sidste seje træk i bymidten.

Midtbyen i Fjerritslev er atter gravet op. Den del af arbejdet forventes færdigt inden vinterferien. Til næste år kommer det sidste seje træk i bymidten.

Efter en pause med gravearbejde i Fjerritslev bymidte skal borgere som handlende nu igen for en stund indstille sig på, at der arbejdes. Arbejdet med at separatkloakere hele Fjerritslev er ved at være halvvejs i processen. Der er 11 etaper - nu afsluttes etape fem og seks.

- Det stykke vi arbejder på nu, skulle egentlig have været færdigt tidligere i 2020-21. Det kollidere bare med genåbning af samfundet og dermed butikkerne. Derfor flyttede vi arbejdet til nu, da vi ønsker at tage så meget hensyn som muligt til handelslivet, siger Andrew Nybo, der er projektingeniør ved Jammerbugt Forsyning.

I øjeblikket graves der fra Vores Café på Vestergade og hen mod Tværgade. Herefter vender maskinerne snuden mod vest og tager stykket hen mod Gåsegangen mellem Kirkecentret og bageren.

- Vi forventer at være færdig med det stykke inden uge otte. Men det forudsætter, at vejret er med os - og det lader det jo til at være, siger Andrew Nybo og fortsætter:

- Det er selvfølge med reetablering af området, så det bliver flot igen, siger han.

Næste trin i den store kloakeringsplan er den nordlige ende af Rolighedsvej og Kløvermarken. Det arbejde skal også laves her i 2022.

Stor mundfuld i 2023

Dermed får handelslivet en lille pause, inden det for alvor går løs igen i 2023. Der kommer det til at gå ud over strækningen fra Fjerritslev Kro og hen forbi SuperBrugsen til Algade. Byens mest centrale handelsstrøg.

- Vi har en god dialog med handelsforeningen, og vi vil være til mindst mulig gene. Når butikkerne har allermest travlt, så flytter vi arbejdet op på Valmuemarken. Dermed vil vi forsøge at undgå jul, påske, black friday og andre tidspunkter, siger projektingeniøren.

Etape otte kommer i 2024, hvor det bliver Østergade og flere af de små boligveje - inklusiv den sydlige ende af Rolighedsvej, der skal graves op.

Hele projektet med at separatkloakere Fjerritslev begyndte i 2016. I 2025, 2026 og 2027 gælder det boligområderne ved Godthåbsvej, Pippen og Kirkegården.

Grafik:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden