Hjælp naturen - bliv biavler!

At passe på bier og andre insekter er vigtigere end nogensinde. Honningbier er en vigtig del af naturen og landbrugets bestøvende insekter

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Interessen for at holde honningbier, og lave sin egen honning, har de senere år været i vækst, Det oplever man hos Han Herred Biavlerforeningen, som har en skolebigård ved Fjerritslev. Men der er plads til mange flere hobbybiavlere i den danske natur og kulturlandskab.

Bæredygtighed er også et af tidens varme emner, og biavl er i den grad bæredygtigt. Det fortæller Lars Bo Christensen fra Gjøl Bigård.

- Bierne arbejder med rent naturlige ressourcer, der alle stammer fra området de bor i. De kvitterer med at bestøve blomster, der bliver til bær og frugter eller frø, der spirer til nye planter, siger Lars Bo Christensen.

Bierne kan overvintre på egen honning og dertil lave et overskud af honning, det mest bæredygtige sødemiddel der findes, hvis det er produceret lokalt.

- Biavl er en friluftsinteresse, man kan være sammen om. Mange biavlere har egne bier, og ofte er flere familiemedlemmer engageret i arbejdet. I stigende grad dukker der fællesskaber frem, der drejer sig om at holde bier, sælge honning, brygge mjød, støbe lys af bivoks, lave cremer, salver og en lang række andre ting, siger han.

Uanset hvor i landet, man bor, er der ikke langt til en lokal afdeling af Danmarks Biavlerforening, der i foråret afholder begynderkursus for kommende biavlere. Mange af disse afdelinger har egen skolebigård, hvor den praktiske del af kurset foregår sommeren igennem.

Han Herred Biavlerforeningen afholder også nybegynderkursus for kommende biavlere. Det sker 8. marts 2022, og de efterfølgende fire tirsdage.

De fem teoriaftener foregår i de rustikke, hyggelige og naturinspirerede omgivelser hos Madsmedjen i Hjortdal.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Inspektionsskib sejler i ring om russiske fregatter ud for Nordjylland
Luk