Værested får lov til at blive i nye rammer

Jammerbugt Kommune har købt bygningen, som Værestedet Syrenen i en fart måtte rykke ind i. De nye rammer giver også plads til hjemmeplejen og sygeplejen

Syrenen nedbrændte i april 2021. Den midlertidige løsning for værestedet på Stationsvej 20 i Brovst bliver nu permanent. Bygningen er så stor, at der også er plads til hjemmeplejen og sygeplejen. Arkivfoto: Henrik Bo

Syrenen nedbrændte i april 2021. Den midlertidige løsning for værestedet på Stationsvej 20 i Brovst bliver nu permanent. Bygningen er så stor, at der også er plads til hjemmeplejen og sygeplejen. Arkivfoto: Henrik Bo

Da værestedet Syrenen sidste år i april brændte, blev det genhuset i andre lokaler i den tidligere VUC-bygning på Stationsvej 20 i Brovst. Jammerbugt Kommune har nu besluttet at købe Stationsvej 20, så værestedet kan blive på adressen. Det skriver Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er dejligt med en udmelding vedrørende fremtidige lokaler. Vores brugere bliver helt sikkert glade for lokalerne, og placeringen i Brovst er god med gode parkeringsforhold, siger Lau Nielsen, der er brugerrådsformand i forebyggelse og mental sundhed.

Bygningen på Stationsvej, som Jammerbugt Kommune overtager, har flere kvadratmeter, end Syrenen skal bruge, og derfor får kommunen mulighed for også at huse hjemmeplejen og sygeplejen i lokaler på samme adresse.

- Vi er glade for, at vi har fundet en permanent løsning for, hvor Syrenen skal holde til fremover. Bygningerne, hvor Syrenen holder til, har mere plads, end de skal bruge. Heldigvis giver det god mening for kommunen, at der også bliver plads til, at hjemmeplejegruppen og sygeplejen i Brovst kan flytte ind, siger Ib Nellemann, der er formand for social- og sundhedsudvalget.

Inden Værestedet Syrenen blev genhuset i bygningen på Stationsvej, stod bygningen tom. Udover Syrenen holder SOSU Nord i dag også midlertidigt til i bygningen, indtil deres lokaler på Skolevej i Brovst er færdigrenoveret. Når SOSU Nord flytter tilbage til egne lokaler, vil lokalerne til hjemmeplejegruppen og sygeplejen blive tilpasset deres behov, inden de flytter ind. De forventes at kunne flytte ind som naboer til Syrenen i efteråret 2022.

- Det er en blevet en god løsning, at vi overtager bygningen, som ellers har stået tom. På den måde sikrer vi, at værestedet Syrenen kan forsætte med at være i lokalerne, og samtidigt vi kan optimere ved at gøre brug af de overskydende kvadratmeter til andre formål, siger borgmester Mogens Christen Gade.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden