Hadsund

Lungekor breder sig - nu også til Hadsund

Koret mødes første gang i kulturcentret 29. september

Lungekoret fra Hobro i aktion i forbindelse med Kommunernes Landsforenings årsmøde i Aalborg. Nu er der også et lungekor under opsejling i Hadsund. Privatfoto

Lungekoret fra Hobro i aktion i forbindelse med Kommunernes Landsforenings årsmøde i Aalborg. Nu er der også et lungekor under opsejling i Hadsund. Privatfoto

HADSUND:- Jeg kan tydeligt mærke, at koret har gjort en forskel - bl.a. pga. af de gode øvelser, vi får.

- Vejrtrækningsøvelserne har gjort mig mere bevidst om vigtigheden af at bruge vejrtrækningen på den optimale måde. Det har bl.a. hjulpet mig, når jeg går ture - og derudover er der den glæde, man får ved at synge sammen med andre.

- Det giver så meget energi, som jeg kan bruge resten af dagen. Den positive atmosfære, korsangen foregår i, giver så meget livsglæde.

Begejstringen er ikke til at tage fejl af, når Ellen Friis fortæller om sine erfaringer med at være sanger i lungekoret i Hobro.

Koret for lungesyge i Hobro-området har været i gang siden marts - og allerede nu har succesen været så markant, at Mariagerfjord Kulturskole nu også er på vej til at etablere et lungekor i Hadsund.

Lungekoret er et gratis tilbud for alle kommunes borgere med KOL eller andre lungesygdomme, og man behøver ikke at have sunget tidligere i sit liv for at være med.

Lungekoret i Hadsund vil blive ledet af den erfarne korleder Maj-Lis Hoffer Henriksen, som også står i spidsen for lungekoret i Hobro.

Udover sangen lægger hun i forbindelse med korprøverne stor vægt på vejrtrækningsøvelser, stemmeøvelser og kropsøvelser, der kan være med til at forbedre hverdagen for lungesyge.

Første koraften i det nye lungekor i Hadsund er torsdag 29. september.

Koret mødes i Hadsund Kulturcenter hver torsdag formiddag, og der er ingen forhåndstilmelding. Man møder bare op.

Spørgsmål vedrørende lungekoret kan rettes til korleder Maj-Lis Hoffer Henriksen på tlf. 97115720 eller via mail-adressen mahen@mariagerfjord.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.