Minderne lever

Ejere og gæster fra Det Bette Apotek mindes de gode år

Esben Heine
Sanne Hauge Sørensen, Bruno Sørensen og Niels Jørgen Pedersen var tre af de bærende kræfter. Privatfoto
Brønderslev 21. september 2015 06:02

BRØNDERSLEV: - Det var ikke kun et værtshus. Det var vores andet hjem. Det var nærmest en dagligstue.

Minderne blev genopfrisket, da Det Bette Apoteks Venner holdt reunion-arrangement. Det Bette Apotek og Diskotek Landsoldaten er forlængst forsvundet fra bybilledet, så festen måtte holdes i Den Runde Pavillon, der i dagens anledning var forsynet med det gamle skilt fra Det Bette Apotek og indvendigt dekoreret med masser af fotografier fra Det Bette Apotek.

Billeder, avisartikler og en del rariteter fra Det Bette Apotek er gemt væk i kasser, men var taget frem i anledning af festen.

145 deltog i festen, og der var ikke problemer med at holde snakken i gang, for alle har minder, som de ønsker at dele med andre.

For hovedparten af deltagerne i festen har Det Bette Apotek også haft stor indflydelse på deres liv, idet hovedparten af festdeltagerne har fundet deres livs udkårne på Det Bette Apotek.

En af indehaverne af Det Bette Apotek, Sanne Hauge Sørensen, der nu bor i Hadsund, skønner, at det drejer sig om ca. 60 par af dem, der var til stede.

- Og skilsmisseprocenten er ikke 50, som man normalt set. Det er langt fra, bemærker Sanne Hauge Sørensen.

Hun mindes 16 gode år på Det Bette Apotek, der dengang også var hendes arbejdsplads.

Det var Bruno Sørensen, der overtog Det Bette Apotek i 1982, og ret hurtigt blev ejerkredsen udvidet til otte personer.

Ølkrigens rasen

Så kom øl-krigen, hvor Brunderhus og Det Bette Apotek var to af de krigsførende parter, og hvor der blev solgt øl til 5 kroner.

Det tærede på økonomien begge steder, og på et tidspunkt tilbød Brunderhus’ ejere at købe Det Bette Apotek, men ejerne takkede meget bestemt nej tak til det tilbud. I stedet tilbød indehaverne at købe det noget større forlystelsesetablissement Brunderhus. Den overraskende afslutning skete i 1988.

Bruno Sørensen blev daglig leder af Brunderhus med god støtte af de andre fra ejerkredsen. I 10 år drev folkene bag det Bette Apotek tillige Brunderhus, der så blev afhændet.

I et par år drev John Dunker Det Bette Apotek, efter at Jan Lunde havde overtaget bygningerne. Efter to år lukkede stedet, og bygningerne blev jævnet med jorden, for at give plads til boliger.

- Det har været 16 spændende år, siger Sanne Hauge Sørensen, der stod bag bardisken gennem de mange år.

Det var Finn Møgelmose, der i en alder af kun 16 år begyndte som disc-jockey på Landsoldaten, vendte igen plader til reunion-festen. Ligeledes indtog brødrene Per og Ole Møller scenen.

- Vi har spillet en del på Det Bette Apotek/Landsoldaten, men vi er også kommer dér rigtig meget uden instrumenter. Det var der man mødtes dengang. Der var altid nogen man kendte, mindes tvillingebrødrene Per og Ole Rank Møller.

Og var man ikke til en øl, var der også mulighed for at drikke en kop kaffe.

- Jo, der var en god stemning, hvor alle holdt af at komme, tilføjer Per og Ole Rank Møller.

Det er Niels Jørgen Pedersen, der også gennem mange år langede øl over bardisken, der er formand for Det Bette Apoteks Venner.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...