Annfinn vil have en bro over Feggesund!

Nye Borgerlige debuterer i kommunalpolitik med to kandidater fra Nordmors. Forrest står færingen Annfinn Halsagaard

- Politikere bestemmer for meget, og kommunalpolitikere retter sig ikke altid efter loven. Det er ikke i orden, siger Annfinn Heri Vid Halsagard.

- Politikere bestemmer for meget, og kommunalpolitikere retter sig ikke altid efter loven. Det er ikke i orden, siger Annfinn Heri Vid Halsagard.

SEJERSLEV:Selvom han er færing og derfor burde være disponeret for de talrige tunneller, der har udhulet hans hjemøer, som var de schweizeroste, står Annfinn fast: Mors skal have en bro over Feggesund!

- En tunnel vil blive alt for dyr. Det skyldes, at sejlrenden er op til 23 meter dyb tæt på Mors. Men den er ikke ret bred, så det vil være muligt at have et brospænd hen over den. Resten af sundet er ikke særligt dybt, så en klapbro med passage for skibe er en realistisk løsning, siger han.

57-årige Annfinn Heri Vid Halsagard stammer fra en bygd på Streymoy eller Strømø. Siden 1997 har han og hans kæreste boet i Sejerslev på en anden ø. Vognmandsfirmaet AH Transport har været hans erhvervsmæssige krumtap med talrige transporter mellem øerne og Danmark og Polen, men det ligger lidt underdrejet, efter at indehaveren fik problemer med ryggen.

Annfinn Heri Vid Halsagard, vognmand og spids for Nye Borgerlige til KV 21 Morsø og RV 21. <i>Bo Lehm</i>

Annfinn Heri Vid Halsagard, vognmand og spids for Nye Borgerlige til KV 21 Morsø og RV 21. Bo Lehm

Blå rivaler bides

I stedet har den ivrige motionsløber kastet sin energi på politik. For fire år siden stillede Annfinn Halsagard op for Dansk Folkeparti og fik tredjeflest stemmer på listen, der gav to pladser. I den aktuelle valgkamp skuler de to blå partier til hinanden, og på Mors er der end ikke valgforbund mellem den kriseramte liste O og den fremadstormende liste D.

- DF er blevet et midterparti. Det er ikke rigtigt borgerligt længere. Men det er vi. Pengene skal følge borgeren. På friskoler bør det offentlige betale udgiften 100 procent, så forældrene slipper for sende penge med deres børn. Som det er nu, er det en urimelig forskel at pålægge folk i landsbyer, hvor kommunen har lukket folkeskolen. Det er vigtigt for Nye Borgerlige at understøtte bosætning og udvikling i de små samfund, siger Annfinn Halsagard, der føler sig overbevist om, at Naturfriskolen i hans hjemby ville få flere elever, hvis det var gratis at gå der.

Ingen flygtninge, men gerne pensionister

Tankegangen kan også bruges i den anden ende af aldersspektret.

- Vi går ind for friplejehjem. Det skal være muligt at oprette en ældreinstitution med ansat personale, så de gamle kan blive boende i deres lokalsamfund, siger Annfinn Halsagard.

Der er dog en type institution, han ikke vil vide af lokalt. Det er flygtningecentre. På miljøsiden synes Nye Borgerlige, at Mors skal have mere skov. Men hvorfor vil han have den bro til afløsning af en ikke engang 10 år gammel færge?

- Jeg har snakket med rigtigt mange, både selskaber og private, som ser behovet for en fast forbindelse. Den vil knytte os tættere til det Nordjylland, vi er i region med. Selvfølgelig er det ikke en kommunal opgave at bygge en bro, men hvis man lod brugerne betale en takst, der skal være mindre end færgebilletten, kunne den være tjent ind over en årrække, og den vil skabe udvikling på Mors. De sparede kilometer gavner miljøet, og broen vil give os en mere sikker transport til sygehuset i Aalborg, siger Annfinn Halsagard.

Over 70 medlemmer på Mors

Skulle det give valg til Nye Borgerlige 16. november, holder spidskandidaten alle konstellationer åbne, omend han har svært ved at se sig selv pege på Tore Müller (S) som borgmester.

- Det er ikke urealistisk, at vi kommer ind. Vi oplever stor støtte, og vi har over 70 medlemmer på Mors, siger Annfinn Halsagard.

Annfinn Halsagard stiller op sammen med Jens Chr. Pedersen, der på Nordmors er bedre kendt som Puban.

- Det var meningen, at vi skulle have været flere og have dækket hele øen, men så fik jeg corona, siger spidskandidaten beklagende.

Drik en Vermund

Men så er det godt at have sin partiformand at kunne vise frem og støtte sig til. Sammen med sin kollega i Thisted, Brian Nielsen, har Annfinn købt et større parti Thy Classic som Vermund Øl med den lyse Pernille på etiketten. Ingen siger, at politik behøver at være kedelig.

- Jeg har snakket med rigtigt mange, både selskaber og private, som ser behovet for en fast forbindelse, siger Annfinn Halsagard. <i>Bo Lehm</i>

- Jeg har snakket med rigtigt mange, både selskaber og private, som ser behovet for en fast forbindelse, siger Annfinn Halsagard. Bo Lehm

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.