Kampen fortsætter: Ønsker flere testcentre

Smittetrykket er stadig for højt - politiker håber på, at der kommer flere permanente testcentre til øen. Foreløbig byder regionen ind med fire ekstra testdage

I weekenden 9.-10. januar havde Falck åbnet et midlertidigt lyntestcenter i Nykøbing. SOS International overtager den opgave pr. 1. februar og håbet er, at der bliver større mulighed for at kunne lade sig teste i Morsø Kommune. Arkivfoto: Henrik Louis

I weekenden 9.-10. januar havde Falck åbnet et midlertidigt lyntestcenter i Nykøbing. SOS International overtager den opgave pr. 1. februar og håbet er, at der bliver større mulighed for at kunne lade sig teste i Morsø Kommune. Arkivfoto: Henrik Louis

Opdateret torsdag 21. januar klokken 12.50

MORS:I Morsø Kommune arbejder man på højtryk med at få styr på coronasmitten. Smittetallene og smittetrykket går op og ned. I perioden 13. januar til 20. januar blev der konstateret 18 nye tilfælde, og det gav et incidenstal - som er smittede pr. 100.000 indbyggere - på 89. Nye tal fra Statens Serumsinstitut viser, at der 11 nye smittede i perioden 15. januar til 21. januar på øen. Det giver et incidenstal på 54,4.

- Det ser markant bedre ud, men det skal ikke være en sovepude, siger kommunikationschef hos Morsø Kommune, Rasmus Andreasen.

I Thisted Kommune er der ligeledes sket et fald de seneste dage.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den udvikling skal gerne fortsætte, og for at det kan lade sig gøre, skal der testes og testes.

I en længere periode har der kun været et fast teststed i Morsø Kommune. Det er i Frøslev, og det er vel at mærke kun om fredagen i tidsrummet 9-17, man kan komme forbi. Der har dog flere gange været åbent på enkelte dage - sidst var det onsdag 20. januar.

Nyt teststed

Men det er slet ikke nok, mener formand for det sociale udvalg i Morsø Kommune, Henning Sørensen (V), der er frustreret over, at det har været så svært at få bugt med smitten på øen.

- Vi vil rigtig gerne, at der kommer flere teststeder - og gerne på andre ugedage. Det har vi gjort regionen opmærksom på, siger Henning Sørensen.

Det ønske er der blevet lyttet til. Fra mandag 25. januar - det vil sige mandag i uge fire og frem til og med mandag i uge syv, er der mulighed for at blive testet i Nykøbing - men kun de fire mandage.

Henning Sørensen håber også på, at SOS International kommer til at åbne et lyntestcenter på øen.

Det er SOS International, der fra 1. februar skal varetage opgaven med lyntestcentre. Hvor det nærmeste lyntestcenter kommer til at ligge er endnu ikke besluttet.

I perioden 13. til 20. januar har 285 borgere i Morsø Kommune ladet sig teste. Det viser tal fra kommunesundhed.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.