KV21 Morsø

Spidskandidat: Politisk debat skal tilbage

Det Konservative Folkeparti på Mors vil udnytte erfaringerne fra sidste valg og partiets landspolitiske medvind

- Spændende udstykninger ved de nye søer og byggerier med mulighed for fællesfaciliteter, er vejen til bosætning, mener 46-årige Thomas Jensen. Privat foto

- Spændende udstykninger ved de nye søer og byggerier med mulighed for fællesfaciliteter, er vejen til bosætning, mener 46-årige Thomas Jensen. Privat foto

MORS:- Nu har vi været i gamet i fire år, og vi har taget initiativer. Ved sidste valg var det meget nyt og uprøvet. Personligt har jeg fået en klarere opfattelse af, hvordan kommunen fungerer. Jeg er helt klart bedre rustet denne gang.

Sådan siger Thomas Jensen, Ejerslev, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti ved valget til Morsø Kommunalbestyrelse 16. november. Sidst præsterede han og partiet at fordoble stemmetallet i forhold til 2013-valget, men de 410 stemmer rakte ikke til en plads.

Det Konservative folkepartis liste

Thomas Jensen

Henrik Markmøller Bro

Poul Erik Futtrup

Jens Peter Zacho

Claus S. Andersen

Poul Roesen

I kulissen spøger de konservatives gamle stemmesluger Poul Riis Roesen, Sejerslev. Forleden blev det officielt, at Roesen genopstiller efter at have været ude ved to valg. Har Thomas Jensen brug for støtte?

- Poul har fortløbende været engageret i politik. Ved sidste valg stod han lige bag mig og var min støtte. Der har været helbredsproblemer på hjemmefronten, men nu er han klar til at tage en tørn igen. Og vi er glade for at kunne trække på Pouls store politiske erfaring, siger Thomas Jensen.

Går ind for nye vindmøller

En skærpet indsats på klima- og miljøområdet er en grundpille i de konservatives valgprogram.

- 2030 er kun to valgperioder væk, og vi kan ikke nå at redde det hele de sidste fire år. Markedet taler om en stigning i elforbruget til tre gange det nuværende. Vi skal åbne op i stedet for at lukke ned, som kommunalbestyrelsen gjorde med beslutningen i 2017 om stop for vindmøller. Det ville være oplagt at rejse nye møller i Sindbjerg, hvor vi i forvejen har de seks store møller placeret, siger Thomas Jensen.

Gamle møller skal nedtages i takt med, at nye og større kommer op.

- Planerne skal give mulighederne. Det gælder både vindmøller, solcelleparker, bioenergi og lagring af energi. Men vindenergi er mest oplagt, fordi vi bor i det bedste vindbælte i Europa. Vi bliver nødt til at lave planer, så vi får mulighed for at bidrage til elproduktionen, Hvis vi får opstillet 10-15 store møller på Mors, vil vi med et økonomisk incitament for ejerne formentlig kunne nedtage samtlige gamle og utidssvarende møller på Mors, siger Thomas Jensen.

Efter hans opfattelse burde den grønne omstilling have været mere synlig i det budgetforlig for 2022, som de konservative siden kritiserede for at mangle visioner og blive lukket for tidligt.

- Kommunen kunne fremskynde overgangen til eldrift i egne biler. Færgerne kunne sejle på biodiesel. Vi havde også gerne set en sum penge til lidt flere hænder i ældreplejen, hvor Mors har et stort sygefravær, som nok skyldes arbejdspresset. Hvis det så kunne resultere i hurtigere raskmeldinger og færre sygedage, vil vi få en win-win-situation, siger Thomas Jensen.

Manglende debat

Han efterlyser ordentlige debatter i kommunalbestyrelsen.

- Set udefra virker det uheldigt, at Venstre har så stort flertal. Om de øvrige partier giver op for tidligt eller bliver sat på plads, er svært at vide, men der burde have kørt en åben debat om budgettet i disse uger. Når det er sagt, skal der ikke herske tvivl om, at vi vil strække os langt for, at det bliver en borgerlig borgmester, siger Thomas Jensen.

Og forhåbningerne?

- Vi forventer at komme ind og med mere end en. Vi tror da, at de konservatives succes på landsplan vil smitte af.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden