Motionsidræt

Motion som mirakelmiddel

Stadig flere ledige, folk på sygedagpenge og på kontanthjælp tilbydes fysisk træning

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

CAB arbejder tæt sammen med Quick Care om et tilbud til sygemeldte. Her forsøger fysioterapeuterne med fysisk træning at udvikle de sygemeldtes arbejdsevne. De kan så i anden omgang få hjælp af CABs socialfaglige konsulenter og virksomhedskonsulenter til at finde praktik, job eller fleksjob. Arkivfoto: Torben Hansen

THISTED:Tre gange om ugen cykler 40-årige Rikke Møller til Thisted Kommunes Center for Afklaring og Beskæftigelse (CAB) for at styrke sig fysisk og psykisk. Hun er bare en af 130, der i løbet af ugen bruger stedets træningsfaciliteter.

CAB lagde beskedent ud i marts 2012, da centeret begyndte at have fysisk træning på programmet for sygemeldte borgere. Siden er antallet af brugere bare steget og steget.

Til rådighed har borgerne fire - og snart fem - fysioterapeuter.

Altid optaget af motion

- Vi har altid været optaget af motion, siger centrets leder, Ellen Brüel.

- Det er relevant for de allerfleste, hvad enten der er et fysisk, psykisk eller socialt problem - eller alle tre dele på en gang. Motion kan som regel være et skub i retningen af at komme tilbage på arbejdsmarkedet, pointerer lederen.

Skub eller ej, Rikke Møller er vældig glad for tilbuddet om motion. Hun har været arbejdsløs i et års tid og på sygedagpenge de seneste syv til otte måneder på grund af en depression.

Henvist af jobcentret

Hun blev henvist til træningstilbuddet på CAB af sin sagsbehandler på Jobcenter Thisted og har fået det bedre både fysisk og psykisk af træningen.

Fysioterapeut Patrick Jakobsen fortæller om forløbene, at de ikke skal vare længere end højest nødvendigt.

- Og vi inddrager borgeren hele tiden. Derfor er det også meget individuelt, hvor meget træning den enkelte borger har behov for.

Det overordnede formål med træningen er, at bringe borgeren tættere på arbejdsmarkedet. En større selvtilfredshed og selvsikkerhed kan være med til at bane vejen, lyder tesen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.