Muligt gennembrud efter tyverier fra kirker: Fire anholdt

De sigtede blev anholdt for tyveri på Hjallerup Skole men er nu også mistænkt at stå bag et kirkeindbrud

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

HJALLERUP:De fire personer, der tirsdag blev anholdt for tyveri på Hjallerup Skole er også sigtet for det indbrud og tyveri, der fandt sted mellem søndag aften og mandag morgen i Hjallerup Kirke.

Det oplyser politikommissær ved Nordjyllands Politi, Peter Skovbak.

I forbindelse med politiets efterforskning af tyveriet på Hjallerup Skole, hvor der blev stjålet elektronik, fandt politiet også de stjålne genstande fra Hjallerup Kirke. Det drejer sig om 35 sølvbægere, en dåbskande, en alterkande, flere lysestager i guld og sølv og to punge med 400 kroner i kontanter.

Indbruddet i Hjallerup Kirke er det seneste i en række af fem indbrud inden for mindre end en måned. Og det sølvtøj, der blev stjålet mellem søndag og mandag, vurderes at have en værdi på over 200.000 kr.

- Om der er relationer til de andre kirkeindbrud, der er sket på det sidste, har vi selvfølgelig for øje, men det er for tidligt at sige noget om, siger Peter Skovbak.

De fire sigtede er tre mænd i alderen 22 år til 28 år og en kvinde på 32 år.

Tre af de sigtede er løsladt, men den fjerde, en 28-årige mand fra Fyn, onsdag blev varetægtsfængslet i fire uger. Det skyldes blandt andet, at han for under en måned siden blev idømt fire måneders fængsel for en række andre indbrud, oplyser anklager Torben Kauffmann fra Nordjyllands Politi.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.