Museum lokker med bryllup til 135.000 kroner

Giftelystne vendelboer kan få den store fest betalt, hvis Vendsyssel Historiske Museum må følge dem

Thomas Nielsen
Der efterårsbryllup 12. november i Hjørring med alt betalt - men hvem skal giftes ...?Arkivfoto: Henrik Louis
Hjørring 19. september 2016 11:52 - Opdateret 19. september 2016 12:40

VENDSYSSEL: Så er det ned på knæ!

Vendsyssel Historiske Museum (VHM) i Hjørring har allieret sig med en god snes sponsorer, så man har kunnet udskrive en usædvanlig konkurrence: Vind et efterårsbryllup til 135.000 kroner.

- I skal ikke tænke på noget - vi sørger for det hele, lige fra festlokaler, mad, drikke og tøj, til musik, fotografering, ringe og overnatning på resort - samt meget, meget mere, lyder det lokkende fra VHM.

En af betingelserne for at deltage er, at det kommende brudepar bor i Vendsyssel, men der følger også andre forpligtigelser med, hvis man søger. Man skal selvfølgelig skrive, hvorfor man synes, man skal vinde - men også være indstillet på, at museet kan plukke i ansøgningerne og gengive dele af den på print og net. Dog i anonymiseret form.

Og vinderen af konkurrencen skal være indstillet på, at VHM i skrift og foto dokumentere både forberedelserne og selve brylluppet.

Det fortæller John Rendboe, der er direktør for VHM, til NORDJYSKE Medier.

- Det er en sjov ide, der har vokset sig stor. Brylluppet er noget særligt, og siger meget om vores traditioner. Det er en del af det, vi kan kalde den immaterielle kulturarv, og vi vil dokumenterer det, hvorefter det på en eller anden måde skal indgå i en udstilling hos os, siger han.

Det ligger fast, at brylluppet kommer til at foregå 12. november, og at vielsen skal finde sted i Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring.

Man kan også vælge at søge på vegne af et andet par, hvis man ikke lige selv har lyst til at blive gift - eller allerede er det.

Ansøgningen skal være museet i hænde senest søndag 2. oktober.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...