Næsten som i gamle dage

Santana Pizza & Grill, Korsgade 22, Aalborg

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

ANMELDELSE:- Den smager nøjagtigt ligesom dengang jeg gik til håndbold. Da fik vi altid en halv grillkylling i hallen bagefter. Minderne er taget på langfart, mest fordi fotografen halvt om halvt er blevet presset til at nappe en nummer 68 på menukortet, en halv kylling med pommes frites, agurk, salat, ketchup og remoulade (pris: 50 kroner). I de første sekunder kan han næsten slet ikke overskue tanken om at skulle sætte tænderne i en halv kylling - men da han ser dens ret overkommelige størrelse, går det lettere, og den glider da også ned. - Skindet er godt nok sprødt. Det er, som om kyllingskind bliver forvandlet til Gore-Tex, når det bliver nedsænket i friture, bemærker fotografen, der undrer sig over, at en kylling kan være så skiftevis saftig og tør, alt efter hvor man sætter tandsættet. Efter endt spisning når han frem til, at helhedsindtrykket har været, at kyllingen trods alt er lidt for tør, og at den mangler noget smag. Til gengæld er der ros for det friske tiltag, der ligger i at krydre de medfølgende pommes frites med et specielt krydderi - uden at spørge kunden først, om det skal være sådan. Pluspoint for uventet vovemod. Men ikke om fotografen er til at overtale til at komme over tre "burgere". Så mindeværdigt er måltidet alligevel heller ikke. Selv har jeg valgt et af stedets ikke færre end 40 pizzaer, nemlig en nummer 20 med tomat, ost, kebab, pepperoni, tomatskiver, bearnaisesauce og oregano (pris: 55 kroner) - i modsætning til så mange andre steder hedder pizzaerne her ikke noget; de har et nummer. Nummer 20 smager egentlig aldeles udmærket - og er væsentligt mere smagfuld end mange af bemærkningerne fra fotografen, der slet ikke kan forestille sig, at bearnaisesauce på nogen mulig måde kan smage godt på en pizza. Men sammensætningen giver mening, og uanset hvad visse andre måtte mene, når pizzaen ikke at blive vammel, inden man sætter den sidste bid ned. Som kunde skal man bare huske at bede manden bag disken om at skære pizzaen op i skiver, hvis man har tænkt sig at spise den med fingrene - for opdelingen sker ikke automatisk, og man bliver heller ikke spurgt efter, om det skal ske. Alt i alt et jævnt hæderligt bud på lidt hurtig mad i forbifarten på et af byens mindre befærdede strøg, Korsgade, på et sted i byen, hvor man godt kan stryge forbi uden at opdage, at der ligger et pizzeria lige dér - mest fordi store dele af nabolaget er optaget af et større byggeprojekt med en mindre by af beboelses- og opholds-containere til følge. Hvad? Santana Pizza & Grill Hvor? Korsgade 22, Aalborg Hvornår? Mandag-fredag kl. 11-21. Lørdag og sømdag kl. 16-21. Telefon? 98 12 77 66. Hjemmeside? Kun gennem den fælles mad-ud-af-huset-portal JustEat, www.santana.just-eat.dk. Bonus-information? De første 25 pizzaer på menukortet kan fås som frokostpizza mellem kl. 11 og 15. Prisen for en frokostpizza plus en kvart liter sodavand er 39 kr. Mere? Stedet har seks siddepladser, men lægger i sin indretning mest op til, at man bare kommer, bestiller, venter og går. Udbringning påtager stedet sig gerne mellem kl. 17 og 21.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden