Naturmøde i Hirtshals kom flot i havn

Arrangøren af Naturmødet, Hjørring Kommune har svært ved at få armene ned

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HIRTSHALS:Begejstring er stort ord at bruge i Hirtshals, men det nu det man møder, når der skal sættes ord på tre dage med fantastisk vejr, livlige og saglige debatter, politiske løfter for naturen og mange gæster til Naturmøde i havnebyen.

Hirtshals kunne ikke have vist sig fra en flottere side, og det blev der lagt mærke til.

- Det har været nogle fantastiske dage. Fine arrangementer og overskueligt, og så i de her rammer! lyder det fra en tilrejsende gæst, Ib Salomon fra Odder.

Målet for det tredje Naturmøde var for alvor at få de "tunge" politikere i tale, og det er lykkedes.

- Vi har jo været vidne til en historisk begivenhed, hvor partiledere og ministre i enighed lover mere og bedre natur. Det var det største, siger naturmødechef, Jesper Lauritsen.

Ikke bare i de store telte, men også rundt om på de 60 stande har den saglige debat kørt godt.

De fine rammer ved havnen blev nydt i det fine vejr. Foto: Hans Ravn

De fine rammer ved havnen blev nydt i det fine vejr. Foto: Hans Ravn

F.eks. valgte Hjørring Vandselskab i år at grave dybere og tage fat i de store emner i f.eks. verdensmålene for drikkevand.

- De første år har vi vist vores arbejde frem, men denne gang har vi diskuteret de store emner. Det optager virkelig folk, at vi skal sikre rent drikkevand, næst uanset omkostningerne, fortæller direktør, Tommy Mostrup.

Der var også trængsel omkring "vandbaren", og selskabet har uddelt hen ved 4000 vandflasker til gæsterne på de varme dage.

Hoteller og restauranter i Hirtshals har også haft væsentligt mere travlhed end de første to år.

- Det har været helt fantastisk, også i kraft af det gode vejr, lyder det fra indehaver af restaurant Lilleheden, Ejvind Jensen.

Tættere på hinanden

Også mødets debatter om ulven havde en sober og saglig tone, og ifølge Danmarks Naturfredningsforening DN, kom naturfolk og landbrug også nærmere hinanden.

- Efter 15 års ørkenvandring fornemmer jeg, at vi nu kommer lidt tættere på hinanden, så flere landbrugsarealer kan blive til fri natur, siger lokalformand, Jørgen Jørgensen.

- Der har været rigtig meget god snak. Nu bliver det næste mål, som vi vil holde godt øje med, om snakken også bliver til konkret handling, siger naturmødechef, Jesper Lauritsen.

Der ser i hvert fald ud til at godt nyt for sommerfuglen, Kommabredpande.

DN overrakte 50.000 kroner, doneret af vinproducenten Sunrise, til Hjørring Kommune. Pengene skal bruges til at omdanne et område på ti hektar ved Slettingen til levested for den sjældne sommerfugl.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.