Nedslidt og umoderne

Vestbyen i Aalborg trænger til et løft, mener kommunen, som har meldt bydelen til en konkurrence for unge arkitekter

Flere boliger står over for at skulle renoveres i Vestbyen, som ifølge kommunen trænger til et løft og en revitalisering. Foto: Aalborg Kommune

Flere boliger står over for at skulle renoveres i Vestbyen, som ifølge kommunen trænger til et løft og en revitalisering. Foto: Aalborg Kommune

VESTBYEN:Vestbyen er en nedslidt og umoderne bydel, der trænger til en vitaminindsprøjtning.

Med den begrundelse har Aalborg Kommune meldt bydelen til en konkurrence for unge arkitekter, som får til opgave at udtænke en strategi for, hvordan Vestbyen kan ”transformeres, genbruges og bevares”.

Sat på spidsen

Arkitekt Rie Malling fra Aalborg Kommune erkender, at bydelens tilstand er sat på spidsen. Men det er for at vække interesse.

- Mange elsker at bo i Vestbyen, og det er en bydel, som rummer mange kvaliteter. Beliggenheden tæt ved fjorden og midtbyen for eksempel.

Flere almene boliger står over for at skulle renoveres, men kommunen nævner også de muligheder, som åbner sig, når Aalborg Sygehus Nord på et tidspunkt flyttes til Aalborg Øst og efterlader et stort antal ledige kvadratmetre. Desuden er der planer om at føre en ny letbane hele vejen igennem byen fra Aalborg Øst til Vestbyen. Det er nogle af de elementer, der kan indgå i en samlet strategiplan.

12.000 euro til vinderen

Konkurrencen Europan 13 omfatter i alt 50 forskellige udfordringer i 17 lande.

Unge arkitekter fra alle europæiske lande kan byde ind. Vinderprojektet får en præmie på 12.000 euro, mens der er det halve beløb til andenpræmien.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.