Dyt til sygeplejersker i Aalborg: Se billeder fra konfliktens dag 1

Sygeplejersker fik de efterspurgte dyt fra forbipasserende, da de sparkede konflikt i gang med demonstration i Aalborg

Et dyt i hornet skulle signalere støtte til sygeplejerskernes kamp for mere i løn. Foto: Martin Damgård

Et dyt i hornet skulle signalere støtte til sygeplejerskernes kamp for mere i løn. Foto: Martin Damgård

NORDJYLLAND:Nordjyske sygeplejersker var lørdag formiddag på gaden i Aalborg, for at sprede budskabet om at de kræver højere løn til for deres arbejde. Det skete på første dag af den landsdækkende konflikt, hvor 5000 sygeplejersker natten til lørdag gik i strejke, efter at et flertal af sygeplejerskerne har stemt nej til overenskomstresultatet.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Demonstrationen begyndte på Gl. Torv hvor Jytte Wester, nordjysk kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, talte til et par hundrede fremmødte. Derfra bevægede de demonstrerende sig mod havnen og uddelte undervejs løbesedler til forbipasserende. og fik - på opfordring - dyt med på vejen af bilister, der på den måde signalerede deres støtte til sygeplejerskernes kamp.

Demonstrationen havde tilslutning fra både de sygeplejersker, der har nedagt arbejde, kollegaer der ikke er direkte omfattet af strejken, og andre sympatisører.

I Nordjylland er 800 sygeplejersker udtaget til strejke, dels på sygehuse, dels i den kommunale hjemmepleje i Aalborg. Begge steder er etableret et nødberedskab til at tage sig af akutte og livstruende funktioner.

Mandag formiddag er planlagt en lignende demonstration foran rådhuset i Brønderslev.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.