Gjøl-boere flager på halv stang i solidaritet med minkavlerne: Det er ikke fair

- Det er en sorgens dag på Gjøl. Jeg frygter, at hele samfundet går i stå, siger Pernille Lundsgaard. Mindst 20 husstande på Gjøl er med i aktion, der bakker op om minkavlerne

Flaget gik på halv stang mindst 20 steder på Gjøl i dag. Det skete i solidaritet med minkavlerne. Se alle billederne i artiklen. Foto: Henrik Louis Simonsen

Flaget gik på halv stang mindst 20 steder på Gjøl i dag. Det skete i solidaritet med minkavlerne. Se alle billederne i artiklen. Foto: Henrik Louis Simonsen

Mindst 20 husstande på Gjøl har ladet dannebrog gå på halv stang fredag. Markeringen sker som opbakning til de minkavlere, som skal have deres mink slået ned som følge af risikoen for coronasmitte.

- Mange af de minkavlere har i generationer støttet vores lille samfund med donationer til de forskellige foreninger og til idrætslivet i byen, så jeg er bange for, at hele Gjøl går i stå nu, siger Pernille Lundsgaard, der selv er gift med en minkavler.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Det er jo ikke nok med, at minkavlerne bliver ramt. Det bliver også de erhverv, som lever af, at der er minkavl på Gjøl. Jeg er bange for konsekvenserne for vores lille samfund. Det er en sorgens dag, siger hun.

Netop myndighedernes økonomiske kompensation til minkavlerne er en af årsagerne til, at også Peter Welander Blindbæk i dag flager på halv stang på Gjøl.

- Det gør jeg i solidaritet med minkavlerne, og særligt synes jeg ikke at kompensationsordningen er fair, siger Peter Welander Blindbæk.

Han er ikke selv minkavler, men har kammerater, som er det - og så var hans oldefar, Magnus Jensen, én af de tre, der i sin tid besluttede at binde an med minkavl på Gjøl.

- Så det er også i solidaritet med de traditioner, der har været i min familie, siger Peter Welander Blindbæk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Spøgelsesbilist hamrer ind i modkørende på E45
Luk