Takeaway‑anmeldelser

Hent Italien hjem i stuen på en helt almindelig hverdag

Det behøver ikke at være dyrt at forkæle dig selv med gode smage, hvis du henter det på Davinci i Hadsund - eller at imponere daten, hvis du finder den rødternede dug og crooneren frem

Davinci i Hadsund er gode til italiensk charcuterie - retterne er i øvrigt nemme at vippe over på smukke fade, hvis du skal imponere til valentinsaften 14. februar. Foto: Birgitte Sonne

Davinci i Hadsund er gode til italiensk charcuterie - retterne er i øvrigt nemme at vippe over på smukke fade, hvis du skal imponere til valentinsaften 14. februar. Foto: Birgitte Sonne

Grafik:
Grafik: Jette Klokkerholm

Dagene kommer hurtigt til at ligne hinanden, når alt er lukket ned, men en aften med italiensk takeaway kan pludselig gøre alt lidt mere eksotisk. Åbner du også en flaske rød og smækker et album med flødecrooneren Eros Ramazzotti - det faste lydtapet på italienske restauranter - på Spotify, føles det nærmest som at være under lunere himmelstrøg - eller bare ude af huset - det kan også noget lige nu.

Det er ikke valentinsdag endnu, men vi går med Davincis ”stemningsfulde tapasmenu”, der lover hele 12 lækkerie, selv om det egentlig ikke findes på take away kortet - god service.

Sådan bedømmer vi takeaway

1 stjerne - Ikke optimalt – brug for forbedringer

2 stjerner - Det meste fungerer – nogle ting kunne være bedre

3 stjerner - Alt i orden – god mad

Da min kæreste vender hjem med papirsposerne, er det til en sulten stamme, men foran os venter et arbejde med 14 retter. Halvdelen af de 12 retter samt pastaerne skal lunes, og selvom brugsanvisningen er nem, skal man lige danne sig et overblik, hvis ikke smagene skal drukne i hinanden,.

Jeg deler retterne op i fire runder og starter ud med fisk- og skaldyrsretterne, der består af hjemmelavede filodejssruller med fiskefars, soya og fuld smæk på umami, og som min søn konstaterer, at han ”virkelig virkelig” elsker. Tigerrejerne er svøbt i parmaskinke med rucola vinaigrette, og derudover er der en laksecarpaccio marineret i ingefær og rødbedesaft, som min datter ivrigt tager for sig af. Gode enkle smage.

Filodejsruller med fiskefars, tigerrejer og laksecarpaccio. Foto: Birgitte Sonne

Filodejsruller med fiskefars, tigerrejer og laksecarpaccio. Foto: Birgitte Sonne

Davinci er gode til italiensk charcuterie - retterne er i øvrigt nemme at vippe over på smukke fade, hvis du skal imponere til valentinsaften 14. februar. Foto: Birgitte Sonne

Davinci er gode til italiensk charcuterie - retterne er i øvrigt nemme at vippe over på smukke fade, hvis du skal imponere til valentinsaften 14. februar. Foto: Birgitte Sonne

Det er dog i det, min kæreste kalder hofrunden, at Davinci viser muskler med en unghanesalat med trøffelmayo - en fed og retroagtig smagsoplevelse; tynde skiver roastbeef med hakket champignon og parmesan; bresaola; samt en frisk quinoasalat med ”pulled” and.

Tilbehøret til roastbeefen er tilpas mild og syrligt og bresaolaen er lækker og nøje afstemt med en mild pestocreme og fedme fra pinjekernerne - det hele spiller.

Jeg forestiller mig egentlig, at runde tre må være noget for ungerne med sliders med salsiccia, kylling på spyd samt en linsesuppe med kokosmælk. Sennepsmayoen gør dog de små burgere uinteressante for de yngre, men vi er glade, der er intet at sætte en finger på her med sød brioche, krydret pølse og karamelliserede løg.

De små sliders med hjemmebagt brioche, sennepsmayo, god italiensk pølse og karamelliserede løg er perfekt afstemt i fedme, sødt og salt. Pas godt på, at du ikke luner dem for længe i ovnen. Foto: Birgitte Sonne

De små sliders med hjemmebagt brioche, sennepsmayo, god italiensk pølse og karamelliserede løg er perfekt afstemt i fedme, sødt og salt. Pas godt på, at du ikke luner dem for længe i ovnen. Foto: Birgitte Sonne

Vi har dog alle svært ved at forstå konceptet bag de underlige kyllingenuggets, der smager som noget fra en pose, og vi kunne alle godt have undværet linsesuppen, der ikke smager af meget.

Børnenes højdepunkt er uden tvivl de tre pastaretter (en fra tapasmenuen og de to ekstra), som vi præsenterer som ”pastasmagning”.

Vinderen hos dem er den farserede tortellini a la Mona Lisa med champignon, ærter og flødesauce - en mild og børnevenlig hyggeret. Pastaen med gorgonzola/flødesauce minder lidt for meget om en amerikansk mac and cheese, der mangler karakter. Hos de voksne er vinderen rigatoni-pastaen med oksekød - restauranten har pakket rucola, pinjekerner og ost separat, så det kan vendes i før servering.

Den farserede tortellini med champignon, ærter og flødesauce er mild og med en let nøddesmag. Ikke overraskende, men yderst børnevenlig. Foto: Birgitte Sonne

Den farserede tortellini med champignon, ærter og flødesauce er mild og med en let nøddesmag. Ikke overraskende, men yderst børnevenlig. Foto: Birgitte Sonne

Ingen af dem er vilde smagsoplevelser, men det er gedigen italiensk hverdagsmad, og det er fint på sådan en onsdag. Ikke mindst når vi slutter af med en virkelig god tiramisu samt en lækker chokoladekage med karamelsauce på toppen, der hører til tapasmenuen.

En fint afstemt tiramisu med luftig creme af mascarpone. Der kan pt desværre ikke bestilles desserter fra takeaway-kortet, måske en idé til forretningsudvikling? Foto: Birgitte Sonne

En fint afstemt tiramisu med luftig creme af mascarpone. Der kan pt desværre ikke bestilles desserter fra takeaway-kortet, måske en idé til forretningsudvikling? Foto: Birgitte Sonne

Vi kommer samlet af med 644 kr. for to tapasmenuer, to pastaretter og to stykker tiramisu - det er ret okay, der er rigeligt med mad - vi spiser rester dagen derpå. Næste gang gør vi det nok mere enkelt med antipasto, pasta og salat.

Tapasmenuen kan bestilles fra onsdag til lørdag inden kl. 16 samme dag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.