Kogepåbud skrumpet - disse veje behøver nu ikke at koge vandet

Fundet af kilden til bakterieforurening mindsker kogeanbefaling

Drikkevandet i flere vandværker kan nu igen drikkes uden, at det skal koges. <i>Arkivfoto. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Drikkevandet i flere vandværker kan nu igen drikkes uden, at det skal koges. Arkivfoto. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

NORDJYLLAND:Det område, hvor det fortsat anbefales at koge vandet i området nord for Vodskov, skrumper nu, efter at kilden til forureningen med bakterier nu er fundet.

Det oplyser Aalborg Kommune i et opslag på Facebook og i mails til de berørte husstande.

Uggerhalne Vandværk og dele af Grindsted Vandværk (Tranevej) er ikke længere omfattet af  kogeanbefaling, da de ikke har modtaget vand fra Hammer Bakker Forsyningsselskab, hvorfra forureningen stammer.

Derimod er Grindsted Vandværk i Espelunden samt Gl. Sulsted Vandværk, Vestbjerg Vandværk og Sulsted Stationsby Vandværk (herunder Ajstrup) fortsat omfattet af kogeanbefaling.

Kogeanbefalingen kom, da der blev opdaget bakterier - dog ikke E-coli -  i vandet fra Hammer Bakker Forsyningsselskab. 

Styrelsen for Patientsikkerhed gav  30. november 2022 kogeanbefaling til flere vandværker, da der var fundet såkaldte coliforme bakterier i drikkevandet ved Hammer Bakker Forsyningsselskab.

En intensiv indsat med smitteopsporing viste dog, at der ikke blev fundet coliforme bakterier i boringen, men i ledningsnettet efter rentvandstanken. Bakterieforureningen kommer derfor sandsynligvis ikke fra selve boringen.

Som tidligere nævnt er Vodskov Vandværk ikke omfattet af kogeanbefalingen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.