Sport ‑ Corona

Spænding blandt AaB-fans: Håb om, at flere kan lukkes ind til pokalfinale

Divisionsforeningen håber at fylde stadionet og vil bede Kulturministeriet om lov

I 2014 var der 10.-11.000 AaB fans på plads til pokalfinalen i Parken. Det er usikkert, hvor mange der får lov til at komme ind til årets finale i Esbjerg. Arkivfoto:  Claus Søndberg

I 2014 var der 10.-11.000 AaB fans på plads til pokalfinalen i Parken. Det er usikkert, hvor mange der får lov til at komme ind til årets finale i Esbjerg. Arkivfoto: Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Selvom AaB onsdag aften sikrede sig en billet til årets pokalfinale, må AaB's fans væbne sig med tålmodighed før de ved, om de kan få billet til kampen.

Årets finale bliver spillet på Blue Water Arena i Esbjerg 1. juli, men endnu er det ikke afklaret, om der må være mere end 500 mennesker til kampen.

- I morgen skal vi have et møde med DBU og SønderjyskE omkring afviklingen af kampen, og der får vi formentlig også lidt klarhed over, hvordan muligheden er for tilskuere til kampen, siger Brian Andersen, der er presse- og kommunikationschef i AaB.

- Men som udgangspunkt er forholdene omkring covid-19 ikke ændret siden i går. Der må være 500 personer på stadion, når der spilles kamp, siger han.

Hos Divisionsforeningen håber turneringschef Peter Ebbesen, at der kan lukkes flere personer ind til pokalfinalen.

- Der er meldt ud fra Kulturministeriet, at man til enkeltstående kampe kan prøve at lukke flere tilskuere ind. Der tænker vi, at pokalfinalen vil være en oplagt mulighed, men det er noget, som vi skal have en dialog med Kulturministeriet omkring, siger Peter Ebbesen.

- Jeg kan dog forsikre om, at der er intet, vi hellere vil, end at fylde stadionet i Esbjerg til den kamp.

Hvornår Divisionsforeningen endeligt kan melde ud, hvor mange tilskuere der kan komme ind til pokalfinalen, tør Peter Ebbesen ikke gætte på.

- Vi melde det selvfølgelig ud så hurtigt som muligt, men der kommer til at gå noget tid endnu. Vi skal første have dialogen med kulturministeriet, siger han.

Værste tilfælde 125 billetter til hver klub

Uanset om der må lukkes 500 eller flere tilskuere ind til kampen, bliver det klubbernes ansvar at fordele og sælge de billetter, der bliver stillet til rådighed.

I det tilfælde, at der må være 500 personer på stadion, vil der være cirka 125 billetter til hver klub, da spillere, dommer, presse og så videre lægger beslag på cirka 200-250 billetter, forudser Peter Ebbesen.

Da AaB senest spillede pokalfinale i 2014, var der ifølge AaB mindst 10.-11.000 tilskuere på det afsnit, som er reserveret til klubbens fans.

På Blue Water Arena i Esbjerg er der plads til 17.442 tilskuere.

Normalt spilles pokalfinalen Kristi himmelfartsdag i Parken i København. I år er kampen dog flyttet til Esbjerg, da Parken oprindeligt var optaget af kampen i EM-slutrunden, der siden er blevet flyttet til næste år, og spilletidspunktet er flyttet til 1. juli som følge af nedlukningen under corona.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.