Se billederne: Reserve-færgen gik på grund

Hvalpsund-Sundsøre-overfarten blev for anden uge i træk ramt af uheld

Reservefærgen Sleipner gik torsdag morgen på grund ved Sundsøre. Foto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Reservefærgen Sleipner gik torsdag morgen på grund ved Sundsøre. Foto: Bo Lehm Bo Lehm

SUNDSØRE:- Det er sgu træls.

Det var en rigtig dårlig start på dagen for overfartsleder Flemming Thomasen, da torsdagens første tur på Hvalpsund-Sundsøre-overfarten klokken 5.45 endte på en sandbanke ud for Sundsøre. Der var tre passagerer med med deres biler på færgen.

- Vi fik motorstop, fordi nogle ruser havde sat sig fast i propellerne på færgen. Så drev vi på grund, fortalte overfartslederen, mens han ventede på en dykker, der gerne skulle få viklet propellerne fri, så færgen kan genoptage sejladsen.

Her er hvad dykkerne viklede ud af færgens propeller. Hvordan rejeruserne er endt i Sleipners bane står endnu uklart. Foto: Bo LehmDet Nordjyske Mediehus <i>Bo Lehm</i>

Her er hvad dykkerne viklede ud af færgens propeller. Hvordan rejeruserne er endt i Sleipners bane står endnu uklart. Foto: Bo LehmDet Nordjyske Mediehus Bo Lehm

Når proppellerne er kommet fri, er planen at to både skal trække, mens en gummiged skal skubbe færgen tilbage i vandet.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

I sidste uge blev overfarten også ramt af uheld, da en glemt håndbremse betød at en lastbil trillede i vandet fra færgen Mary. Mary er siden blevet afløst af reserve-færgen Sleipner - og hvis den ikke kommer i gang igen er gode råd dyre.

- Vi sejler jo allerede med reserven, så der findes altså ikke flere, der kan tage over, konstaterer Flemming Thomasen, der aldrig tidligere har været udsat for ruser i propellen. Hvordan de er endt i Sleipners sejlbane, har han ikke noget svar på.

Overstyrmand kørte passagerer hjem

Mens bilerne ikke kunne komme fra borde, sørgede overstyrmand Lars Bach Jensen personligt for, at passagererne kom sikkert hjem.

- Jeg har kørt de tre passagerer hjem, og så får de besked, når færgen er kommet på ret køl igen, og bilerne kan komme på land, fortæller overstyrmanden, der ikke tør spå om, hvornår Sleipner igen er i rute.

- Det bliver i hvert fald ikke i dag, konstaterer styrmanden, der omkring kl. 13 endnu ikke havde overblik over eventuelle skader på færgen.

- Agterskibet står på grund. Det skal vi nu forsøge at få fri. Først derefter kan vi bekræfte, hvordan tingene ser ud, konstaterer Lars Bach Jensen, som ud over bekymringer om den grundstødte reservefærge også venter utålmodigt på, at Mary, den oprindelige færge på ruten bliver klar.

- Men der er leveringsproblemer med det certificerede stål, der skal bruges til reparere Mary, så der går mindst 14 dage, før hun er klar til at sejle igen, fortæller han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden