Nulskrald Tversted har fået en pris

Tversted-projektet breder sig - også uden for landets grænser

Poul Christoffersen
Nominerede til Samsø Award, herunder fra Nulskrald Tversted, samlet på Ballen Havn. Privatfoto
16. maj 2015 12:39

TVERSTED/SAMSØ: Nulskrald projektet i Tversted har inspireret andre til at tage projektideen op. Også uden for landets grænser via bæredygtighedsprisen Samsø Award, der uddeles til projekter, som kan løfte og udvikle et lokalsamfund på miljøområdet.

Repræsentanter for Nulskrald Tversted har i den forløbne uge været på en todages tur til Samsø, hvor projektet var nomineret til Samsø Award sammen med to andre projekter - et fra Sverige og et fra Hvide Sande. De nominerede deltes om prisen

I forbindelse med prisuddelingen diskuterede de nominerede og lærte af hinandens projekter. Samtidig mødte de nogle af Samsøs ildsjæle, som har opnået imponerende resultater inden for vedvarende energi.

Der er også kommet en rapport over forløbet og erfaringerne med Nulskrald Tversted, hvor kørte hele sidste år med fokus på at få nedbragt mængden af affald. I alt 63,5 ton emballage, madaffald, metaller, papir m.m. blev genanvendt i stedet for at blive sendt til forbrænding. I gennemsnit nedbragte borgerne deres skraldesæks vægt med 20 procent. Nogle kom langt længere ned i vægt, mens andre ikke var engageret i projektet.

Et af resultaterne ved projektet var, at bevidstheden om at undgå madspild blev langt, langt højere end før. Ved afslutningen af projektet svarede 87 procent af respondenterne, at de bruger spiselige madrester i deres madlavning. Og andelen af husstande, der siger Nej tak til reklamer, steg med 80 procent.

Rapporten med titlen Nulskrald, et år med mindre affald og mere fællesskab er lagt ud på nettet til inspiration for andre, som vil inddrage borgerne i bæredygtig affaldssortering.

Det er der nogle, som allerede har gjort. Boligforeningen Morbærhegnet i Sønderborg kører et lignende projekt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...