Thisted

Ny kunst til Moder Jord

Skoleklasse har lavet lerfigurer inspireret af Svend Wiig Hansen og en stenalderskulptur

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I anledning af Billedkunstens Dag er skovbunden i Christiansgave blevet beriget med en snes lerfigurer. Projektet handlede også om bæredygtighed og forgængelighed, og de ubrændte figurer vil med tiden igen blive en del af den jord, de kommer fra.

THISTED:For cirka 23.000 år siden formede en kunstner en lerfigur af en frodig kvinde. "Venus fra Willendorf", er den blevet kaldt, efter den østrigske landsby, hvor den blev fundet i 1906.

Denne figur og en - hvad angår kvindelig frodighed - beslægtet skulptur, nemlig Svend Wiig Hansens "Siddende kvinde", var to af inspirationskilderne, da 5. klasse fra Sennels Skole onsdag gik i gang med at lave deres egne lerfigurer. Det skete i Plantagehuset i Thisted under ledelse af billedkunstlærer Pia Skogberg. Anledningen var Billedkunstens Dag, som onsdag blev markeret over hele landet.

Eleverne fik lavet omkring 20 lerskulpturer, som blev malet røde og sat ned i jorden omkring det sted i Christiansgave, hvor "Siddende kvinde" er placeret under ombygningen af biblioteket, som skulpturen plejer at stå foran.

Isabella Kiel Andersen lavede to figurer - en mand og en kvinde.

- Jeg synes det har været sjovt. Jeg har ikke arbejdet så meget i ler før, siger hun, mens hun bemaler sine skulpturer, der har fået plads foran "Siddende kvinde".

De ubrændte figurer kommer med garanti ikke til at bestå ligeså længe som "Venus fra Willendorf". Med tiden vil leret forgå og blive en del af den jord, som det er kommet fra. Og den røde maling vil også blive nedbrudt, understreger Pia Skogberg.

- På den måde bliver de en gave til Moder Jord, siger hun - med henvisning til titlen på en anden af Svend Wiig Hansens figurer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.