Piraternes skræk kom ned med nakken

Aalborg Pirates vandt 6-0 over Rungsted Ishockey, der ellers har haft fint styr på piraterne

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Hvis Aalborg Pirates skulle gøre sig forhåbninger om at avancere i tabellen inden slutspillet, skulle det nordjyske mandskab have en hjemmesejr i tirsdagens sene opgør i Metal Ligaen mod Rungsted Ishockey.

Udfaldet ville ikke kunne ændre på gæsternes aktuelle syvendeplads i rækken, men forspringet på fem point ned til aalborgenserne på ottendepladsen kunne alligevel blive reduceret i en sådan grad, at der fortsat ville være spænding inden grundspillets sidste spillerunder.

Selvom Aalborg Pirates havde tabt de tre første indbyrdes opgør i denne sæson, lykkedes det at besejre Rungsted med 6-0. Sejren blev grundlagt med en stærk indsats i første periode.

Flere fine tilbud

Kampen fik en livlig start med flere fine tilbud i begge ender af banen, hvor Aalborg Pirates dog tilspillede sig de største chancer. Derfor var det heller ikke ufortjent, at hjemmeholdet kunne tage føringen efter fire minutter og 11 sekunders hockey.

Piraterne fik skabt ravage foran Rungsted-målet, hvor pucken dansede få centimeter fra mållinjen, og selvom Sebastian Feuk sprællede efter bedste evne, fik aalborgenserne presset pucken forbi keeperen.

Speakeren i Gigantium Isarena udråbte ved den lejlighed Mike Vaskivuo som målscorer, selvom det så ud til, at Alexander Jensen havde sidste stav på føringsmålet, og sidstnævnte førte da også an, da scoringen efterfølgende blev fejret med holdkammeraterne.

Glæde i Gigantium

Godt halvvejs i første periode blev gæsternes Frederik Fricke ramt af kampens første udvisning, og det udnyttede hjemmeholdet. Matt Francis var først over en retur fra Rungsted-keeperen, og så stod der 2-0 til Aalborg Pirates.

Hjemmepublikummet skulle hurtigt få endnu mere at glæde sig over. I tiden 14.08 kunne Mike Vaskivuo således gøre det til 3-0, og denne gang var der ingen tvivl om målscoreren.

Skudstatistikken hed 18-9 i aalborgensernes favør efter første periode, og selvom indledningen havde været ganske lige, var føringen på 3-0 ganske retvisende.

Et kraftfuldt træf

Efter tre minutter og 30 sekunders spil af anden periode, var Aalborg Pirates tæt på at udbygge føringen yderligere. For anden gang i kampen var Frederik Fricke blevet sendt en tur i straffeboksen, men gæsterne slap med skrækken i situationen, hvor en kvalificeret afslutning fra Matt Francis ramte stolpen.

Halvvejs i kampen formåede Aalborg Pirates alligevel at komme på 4-0. Oliver Anker Christensen fik timet sit løb perfekt, og med et kraftfuldt træf på Paul Mcilveens pasning kom den unge forward på tavlen.

Det blev den eneste scoring i anden periode, og hjemmeholdet havde dermed fremragende kort på hånden inden de sidste 20 minutters hockey.

Et direkte kontraløb

Aalborg Pirates fortsatte ufortrødent i tredje periode, hvor Matt Francis fik hovedparten af de 4047 til at juble i tiden 46.39, hvor han hamrede hjemmeholdet på 5-0. Fra en position langt nede i egen zone førte forwarden an i et direkte kontraløb, som han selv afsluttede på fornem vis.

Med små ti minutter tilbage af kampen kom Rungsted rigtig tæt på en reducering, men afslutningen formåede at ramme både overligger og stolpe, inden pucken på mirakuløs vis forlod Pirat-slottet.

Derefter rullede bølgen i den velbesøgte Isarena, og Aalborg Pirates blev til sidst hyldet for sejren på 6-0, der blev sikret halvandet minut før tid, hvor Tommy Grant var iskold i en situation alene med gæsternes keeper. Aalborgenserne fik på den måde gjort fremragende reklame for ishockeyen i Aalborg i en tid, hvor klubben arbejder med økonomiske udfordringer i kulissen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.