Brønderslev

Plejefamiliers vederlag gennemgås

Arbejder videre med udvalgte ting fra kritiseret rapport - ser på overgang til ung og plejefamilievederlag

LoneBirkmose Lex (V). Arkivfoto

LoneBirkmose Lex (V). Arkivfoto

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Plejefamiliernes vederlag skal gennemgås, og børns overgangen fra barn til voksenregi i Brønderslev Kommune skal der ses nærmere på.

Det er konklusionen, efter at børne- og skoleudvalget igen har drøftet en konsulentrapport, der har gennemgået anbringelsesområdet.

- De ting, som medarbejderne siger er områder, de kan blive bedre til, dem vil vi godt have indarbejdet. Vi tager de anbefalinger fra rapporten, som personalet også støtter op om, der har været diskussion frem og tilbage, siger udvalgsformand Lone Birkmose Lex (V).

Makværk

Da udvalget sidst havde rapporten på, kaldte næstformand Peter H. S. Kristensen (S) rapporten for noget makværk, som var fyldt med at sætte tvivl ved personalet, og udvalget kunne ikke genkende det billede, rapporten tegnede.

- Det er noget, vi kan arbejde videre med, og noget, vi ikke kan genkende og ikke er enig i, konstaterer Lone Birkmose Lex.

I rapporten har man blandt andet påpeget, at der bliver brugt alt for mange penge på plejefamilier, og at deres vederlag er sat for højt, ligesom man glemmer at sætte det ned, når barnet får det bedre, og man glemmer at se på helheden i familier med flere plejebørn.

Kan gå begge veje

Nu går man altså i gang med at se plejefamiliernes vedtager igennem.

- Alle sager gennemgås for antal vederlag. Det er vi nødt til at begynde at følge med halvårlige mellemrum. Der er en udvikling på det område. Og så skal vi se på den overgang, der ligger rent praktisk, når børn og familier overgår til ungecentret, når børnene bliver 15 år, fortæller Lone Birkmose Lex.

Det er ikke nødvendigvis fordi plejefamilierne får for mange penge.

- Der sker hele tiden udvikling, nogle gange er der måske nogen, der er begyndt i børnehave eller skole og har behov for mindre, men det kan også gå den anden vej, hvor barnet har brug for mere, siger Lone Birkmose Lex.

Det hele skal til for at holde bedre øje med udviklingen og snakke om, hvordan man gør den rigtige indsats på det rigtige tidspunkt, så man flytter barnet i en positiv retning.

- Vi er nødt til at erkende, at vi altid kan blive skarpere og ikke må gå i stå. Vi har dygtige medarbejdere, og det er dejligt, at de er med på at gøre noget og har lyst til at blive mere nysgerrige på, hvordan man kan gøre det anderledes, siger udvalgsformanden.

39 sager gennemgået

Af rapporten fremgår det, at man kan nedjustere udgifterne i 21 af de i alt 39 gennemgåede sager og dermed spare mellem 1,5 og to millioner kroner om året bla. ved at nedjustere vederlag, når børnene skal være i hjemmet i færre timer.

Det anbefales, at man bliver bedre til at følge op på sagerne og sætte lønnen ned, når barnet har fremgang og dermed brug for mindre støtte.

Rapporten er lavet af konsulentfirmaet PWC.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.