Peter Skaarup melder sig ud af Dansk Folkeparti

Dansk Folkepartis gruppeformand vil med i Inger Støjbergs nye parti.

Den mangeårige DF-profil, Peter Skaarup, forlader partiet. Han vil gerne stille op som kandidat for Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, ved næste folketingsvalg, siger han. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Den mangeårige DF-profil, Peter Skaarup, forlader partiet. Han vil gerne stille op som kandidat for Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, ved næste folketingsvalg, siger han. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Peter Skaarup, som indtil i dag har været gruppeformand i Dansk Folkeparti, melder sig ud af partiet. Det siger han til DR Nyheder.

Skaarup begrunder sin udmeldelse med, at han ikke har tillid til formanden Morten Messerschmidts ledelse.

Han har forsøgt at få det til at fungere, siger han, men mener, at han har manglet opbakning fra Morten Messerschmidt. Det fortæller Peter Skaarup fredag aften til Ritzau.

- Det har knebet med opbakningen, siden Morten Messerschmidt ikke ønskede, at jeg skulle være gruppeformand. Så har der været mange andre situationer, hvor jeg ikke har følt, at jeg blev inddraget nok i beslutninger, siger han.

Skaarup, som har været gruppeformand siden 2012, vil i stedet stille sig til rådighed for Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

Peter Skaarup fremhæver, at han kender Inger Støjberg godt og kan se mange punkter, hvor han er enig med hende.

Derfor vil han gerne være folketingskandidat for hendes nye parti ved et kommende folketingsvalg, siger han. Partiet er dog endnu ikke opstillingsberettiget.

Kun ganske lidt af Danmarksdemokraternes politik er blevet lagt frem. Alligevel mener Peter Skaarup ikke, at det er "let købt", at han stiller sig til rådighed for partiet, siger han til Ritzau.

- Inger Støjberg er en, som jeg kender. Mange danskere kender også hendes holdninger til ikke mindst udlændingepolitik og retspolitik, hvor jeg altid har følt, at vi har været på bølgelængde, siger han.

Peter Skaarup har været medlem af Dansk Folkeparti, siden partiet blev stiftet i 1995.

Skaarup har spillet en central rolle i partiet siden dets fødsel. Derfor har dagens beslutning også været svær at træffe, siger han.

- Jeg har hele tiden syntes, at det må få en chance. Det skal have en chance, for det er mit barn. Det kæmper jeg for, siger han til Ritzau.

Men nu har han nået sin grænse, fortæller han.

Tidligere fredag oplyste også folketingsmedlemmet Jens Henrik Thulesen Dahl, som er bror til eksformand Kristian Thulesen Dahl, at han har meldt sig ud af Dansk Folkeparti.

Med Skaarups udmeldelse er Dansk Folkepartis folketingsgruppe blevet halveret, siden Morten Messerschmidt blev valgt som partiformand i januar i år.

16 personer blev valgt for Dansk Folkeparti, da der var valg i 2019. Nu er der otte folketingsmedlemmer tilbage.

Blandt afhopperne er Peter Skaarup det mest markante navn.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.