Valgpodcast: Champagne, fadøl eller gravøl - hvilken valgfest vil du allerhelst til?

En lang valgkamp er ved at være ovre, men det vigtigste mangler: I morgen går vi til valg, sætter vores kryds og venter i spænding på resultaterne. I Nordjyskes Valgpodcast flyver vi op i helikopteren, og giver overblikket over den seneste måneds valgkamp

I afsnit 12 af Nordjyskes Valgpodcast gør vært Dan Grønbech og de to politiske journalister Anders Sønderup og Johannes Jacobsen status over en lang valgkamp. En valgkamp der i den grad har budt på både op- og nedture. <i>Nordjyske</i>

I afsnit 12 af Nordjyskes Valgpodcast gør vært Dan Grønbech og de to politiske journalister Anders Sønderup og Johannes Jacobsen status over en lang valgkamp. En valgkamp der i den grad har budt på både op- og nedture. Nordjyske

Alle valgkampe har vindere og tabere - nogle større end andre. Nogle vindere og tabere kan udråbes på forhånd, mens der stadig er spørgsmålstegn ud for mange partier og kandidater, helt frem til at valget er overstået.

I afsnit 12 af Nordjyskes Valgpodcast gør vært Dan Grønbech og de to politiske journalister Anders Sønderup og Johannes Jacobsen status over en lang valgkamp. En valgkamp der i den grad har budt på både op- og nedture.

- Hvilken valgfest vil I allerhelst til?

Det er et af Dan Grønbechs første spørgsmål, og de to journalister er rørende enige. Liberal Alliance kommer med al sandsynlighed til at få et kanonvalg - og så har de god smag i alkohol. Der kan kun komme en god fest ud af den cocktail.

Men der må også formodes at blive gang i den hos Danmarksdemokraterne, der har haft vind i sejlene, siden den allerførste måling kom i kølvandet på partiets stiftelse. Og i et parti "der er, som danskerne er flest", må det være lig med fadøl og fest.

Nu skal der ikke gå valgfest i den på forhånd, så Dan Grønbech, Anders Sønderup og Johannes Jacobsen løber alle partiernes indsats under valgkampen igennem. De giver de endelige vurderinger her dagen inden, vi alle skal sætte vores kryds.

Der er partier og kandidater, der ikke er brændt igennem som forventet. Og så er der de partier, der har leveret mere, end hvad de fleste havde regnet med.

Konservative og De Radikale er nærmest i opløsning, mens Moderaterne og Liberal Alliance stormer frem. LA har ikke nødvendigvis nået toppen endnu, mener Anders Sønderup om partiet, der ser ud til at gå fra 2,3 procent af stemmerne til 7-8 procent afhængig af meningsmålingen.

Få hele analysen og bliv i øvrigt også klogere på de forskellige opstillingsmodeller i afsnit 12 af Nordjyskes Valgpodcast - lige her på siden eller der, hvor du lytter til dine podcasts.

Tirsdag morgen drager podcastholdet sammen med fotograf Claus Søndberg til København for at dække valgaftenen helt på. Der lander derfor et helt sprødt afsnit tidligt onsdag morgen, hvor valgresultatet og valgaftenen bliver dissekeret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.