Rift om center

1. salen på Fredensgade-centret i Dronninglund skal brandsikres

Fredensgade-centret skal brandsikres, så der bliver plads til flere brugere. Foto: Kurt Bering <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Fredensgade-centret skal brandsikres, så der bliver plads til flere brugere. Foto: Kurt Bering Pressefotograf Henrik Bo

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Der er rift om Fredensgade-centret i Dronninglund. Nu er det et ønske at bruge 1. sal til nogle af foreningerne.

Fredensgadecentret begyndte som et foreningshus, hvor de primære brugere var dagpleje og pensionistforeningen i Dronninglund.

Både dagpleje og pensionistforeningen har undersøgt muligheden for at udnytte lejligheden på 1. sal. Men Brønderslev Kommune kan på grund af manglende brandsikring ikke godkende 1. sal som opholdsrum for børn og brugere.

I forbindelse med etablering af mødestedet som psykisk værested for borgere i og omkring Dronninglund, har der været en stigende efterspørgsel på, at huset optimeres, så lejligheden vil kunne benyttes af blandt andet denne målgruppe. Desuden er det et ønske at få indrettet kælderen til billardrum.

I dag er brugerne dagpleje, mødestedet, der er organiseret i Dansk Røde Kors, Familieiværksætterne, der er organiseret i Dansk Røde Kors, Pensionistforeningen samt 3F’s pensionister.

Gennem det seneste år har Brønderslev Kommune arbejdet for at få etableret et husråd, der kan drøfte og aftale husregler, oprydning og samarbejde i Fredensgadecentret.

Husrådet er sammensat af repræsentanter fra brugerne og dagplejen varetager tovholderfunktionen.

Foranlediget af det positive samarbejde med husets brugere, har Brønderslev Kommunes embedsmænd undersøgt muligheden for at få brandsikret huset og dermed godkendt huset.

Det vil koste 173.000 kr. at brandsikre huset. Det gælder dog kun 1. sal. Lejligheden på 2. sal kan ikke godkendes, og den må kun bruges til opmagasinering.

Hidtil har brugerne ikke betalt for at bruge huset. Men Brønderslev Kommune slår fast, at det kan blive aktuelt.

Der foreslås en betaling på 7.283 kr. årligt for den store sal samt 2.340 kr. for 1. sal årligt.

Fritids- og kulturudvalget går ind for, at huset brandsikres, men det er kommunens økonomiudvalg, der har det sidste ord i sagen, da det er dette udvalg, der administrerer ejendomme.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.