S i Frederikshavn giver drøje hug til landsledelsen

Stig E. Lundbo og den lokale partiledelse er dybt bekymret over udviklingen

Stig E. Lundbo retter en kraftig kritik mod partitoppen hos Socialdemokraterne. Arkivfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Stig E. Lundbo retter en kraftig kritik mod partitoppen hos Socialdemokraterne. Arkivfoto Pressefotograf Henrik Bo

FREDERIKSHAVN:Formanden for Socialdemokraterne i Frederikshavn Kommune - Stig E. Lundbo - langede kraftigt ud efter partiets absolutte top, da der lørdag var repræsentantskabsmøde i regi af den kommunale kreds- og fællesledelse.

- Vi må spørge os selv, om vi fortsat er Socialdemokrater, eller om vi har tilegnet os så liberale holdninger, at vi som parti og organisation uden kvaler blot kan se til, alt imens vi svigter vores egne kerneværdier. Det spørgsmål stiller vi efterhånden oftere og oftere os selv her i baglandet, lød det fra Stig E. Lundbo.

På den baggrund sendte hovedbestyrelsen i juni et brev til landsledelsen, hvor der blev udtrykt bekymring over udviklingen.

- Vi oplevede en dramatisk udhulning af vores kerneværdier, som vi havde meget svært ved at stå på mål for.

- De dele af befolkningen, der bragte regeringen til magten, er i alt for stor grad blevet skuffede, opgivende og ramt af håbløshed. Samme følelser er store dele af partimedlemmerne - herunder også politisk og organisatorisk aktive medlemmer - ramt af, med betydelig svækkelse af partiorganisationens styrke til følge.

Glæde over borgmesterpost

Mens landspolitikken bekymrer, så er de lokale socialdemokrater naturligt nok glade for, at det i 2013 lykkedes at tilbageerobre borgmesterposten.

- Vi ændrede strategi i 2013. Vi ville overbevise vælgerne om, at vi var nytænkende og visionære.

- Vi var ikke sure gamle mænd, men derimod en konstruktiv byrådsgruppe, der ville samarbejde med alle. Vi besluttede også, at vi i medierne ikke ville deltage i ørkesløs mudderkastning, fortalte Stig E. Lundbo.

Efter Birgit Hansens tiltrædelse er bekymringerne over kommunens økonomi dog øget markant.

- Har Venstre og deres konstitueringspartnere holdt noget skjult for borgerne? Det har de utvivlsomt - hvilket nu er kommet til offentlighedens kendskab, sagde Stig E. Lundbo og fortsatte:

- Det er vigtigt, at kommunens økonomi i 2013 bliver synlig for enhver - og, at alle medlemmer af byrådet fremadrettet tager ansvar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.