Så meget sex skal du dyrke for at være lykkelig

Det behøver ikke at være hver dag, viser et nyt studie

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

SEX:Du bliver ikke mere lykkelig af at dyrke mere sex, hvis dit sexliv er som gennemsnittet.

Det viser en ny undersøgelse fra University of Toronto, hvor forskere har gennemgået undersøgelser med i alt 30.000 deltagere.

”Vores resultater tyder på, at det er vigtigt at fastholde en intim forbindelse med din partner, men du behøver ikke at have sex hver dag, så længe du vedligeholder forbindelsen,” siger chefforsker Amy Muise, der har fået undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Society for Personality and Social Psychology.

”Selvom hyppigere sex er forbundet med større lykke, er denne sammenhæng ikke længere afgørende, hvis man dyrker sex mere end en gang om ugen.”

Nogle tidligere undersøgelser samt et væld af artikler og selvhjælpsbøger har hævdet, at mere sex er lig med mere lykke. Men den nye undersøgelse, der er baseret på undersøgelser af mere end 30.000 amerikanere indsamlet over fire årtier, viser, at sex mere end en gang om ugen i gennemsnit ikke er vigtig for lykkeniveauet.

Undersøgelsen kan dog ikke sige om det er sex, der gør par gladere, eller om det at være i et lykkeligt forhold får folk til at dyrke mere sex.

Undersøgelsens resultater ser også kun ud til at gælde for personer i parforhold, mens enlige personer, der dyrker sex en gang om ugen ikke ser ud til blive lykkeligere end hvis de gør det mere sjældent. Sammenhængen mellem sex og lykke er for enlige formentlig lige så afhængig af den person eller situation, som sex forbindes med.

Ingen forskel på køn og alder

Undersøgelsen er baseret på to-årige besvarelser om seksuel frekvens og generel lykke fra mere end 25.000 amerikanere (11,285 mænd 14,225 kvinder) mellem 1989 og 2012.

Så vigtig er kys og kram for din lykkefølelse

Par viste sig mere lykkelige, des hyppigere sex, i hvert fald indtil en sexfrekvens på en gang om ugen. Og det svarer fint til tidligere undersøgelser, der viser, at par, der har været sammen i et stykke tid, i gennemsnit dyrker sex en gang om ugen.

Trods den almindelige stereotype opfatelse af, at mænd ønsker mere sex og ældre har mindre sex, var der ingen forskel i resultaterne baseret på køn, alder eller parforholdets længde.

Så vigtig er et lykkeligt ægteskab for dit helbred

”Vores resultater var de samme for mænd og kvinder, unge og ældre, og par, der havde været gift i et par år eller årtier,” fortæller Muise.

Resultaterne betyder ikke nødvendigvis, at par skal dyrke mere eller mindre sex for at opfylde den ugentlige kvote, men partnerne bør drøfte, om deres seksuelle behov bliver opfyldt, mener Muise.

Kvinders lykke er vigtigere end mandens

”Det er vigtigt at bevare en intim forbindelse med din partner uden at lægge for meget pres på for at dyrke sex oftere,” siger hun.

Denne artikel er produceret i samarbejde med voksnekvinder.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.