Hjørring

Så røg taget af Rubjerg Knude Fyr

Ny indre trappe skulle på plads, så folk kan nyde udsigten fra toppen

15
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Arbejdet med at fjerne toppen fra fyret blev foretaget med en Demag AC 80 ton-kran. Selve toppen vejer 4,3 ton.

RUBJERG:Adgangen til Rubjerg Knude Fyr blev sløjfet for mange år siden af sikkerhedsmæssige hensyn. Det var for farligt at lade folk gå på de gamle trappetrin op til toppen af fyret. Men fyret er ved at blive renoveret, og torsdag blev taget fjernet fra fyret, så en ny trappe kunne komme på plads i fyrets indre.

Det er især på grund af støtte fra Realdania, at projektet kan gennemføres. Rubjerg Knude Fyr er sammen med ni andre projekter med i kampagnen ”Stedet Tæller”, og det betyder, at gæster igen kan komme til at nyde udsigten fra toppen.

Derudover etableres i toppen af fyret et kalejdoskop, der via solens stråler sender et dansende lyshav ned gennem fyrets indre. P-pladserne bliver også forbedret, og der bliver anlagt en ny sti og pilemærker, der leder de besøgende på vej fra parkeringspladsen til fyret.

Hvis man vil besøge fyret, skal man ikke vente i mange år med at gøre det.

Ifølge Naturstyrelsen har fyret kun har en levetid på fem til syv år, fordi der ofte finder nye skred sted. Der er endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske, når fyret står på afgrundens rand - om det skal pilles ned, eller om det får lov til at dratte i havet.

Alligevel har Real Dania ikke betænkeligheder med at bruge tre millioner kroner på projektet. Christian Andersen, programchef i Real Dania, har tidligere sagt til NORDJYSKE Medier:

- Det er et ganske særlig sted - og vi vil gerne højne kvaliteten og være mere omhyggelige i det skæringspunkt, hvor civilisation og natur mødes. Et stort fyrværkeri til flere hundrede tusinde kroner er jo også midlertidigt.

ENV-fonden og Hjørring Kommune giver hver 300.000 kroner til projektet.

Arbejdet med at fjerne toppen fra fyret blev foretaget med en Demag AC 80 ton-kran. Selve toppen vejer 4,3 ton.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.