Lokalpolitik

SF’er: God idé, men ...

Søren Visti Jensen (SF) var med til at foreslå en udviklingspulje - men ikke hvis pengene skal tages fra traditionelle kerneområder

Søren Visti (SF): - Jeg har hele tiden sat spørgsmålstegn ved om det kan lade sig gøre at finde pengene.

Søren Visti (SF): - Jeg har hele tiden sat spørgsmålstegn ved om det kan lade sig gøre at finde pengene.

FREDERIKSHAVN:Arbejdsmarkedsudvalget kan godt pege på besparelser for i alt 8,8 mio. kr. som udvalgets bidrag til den omstridte udviklingspulje.

Som omtalt forleden har både socialudvalg og børne- og ungdomsudvalget valgt at sende sparekravet retur til økonomiudvalget, hvor beslutningen om at oprette udviklingspuljen er truffet, og dermed kortslutter den politiske beslutningsproces.

Flere kasketter

Søren Visti Jensen, SF’s formand for arbejdsmarkedsudvalget, var med til at træffe beslutningen i økonomiudvalget, men han afviser, at han skifter holdning, alt efter hvilken udvalgskasket, han har på.

- Jeg har sympati for selve idéen med en udviklingspulje. Det ville da være rart med en pose penge, som vi kunne bruge til udvikling. Det har jeg forholdt mig til i økonomiudvalget.
- Men jeg har hele tiden sat spørgsmålstegn ved, om det kan lade sig gøre at finde pengene. Hvis de skal tages fra skolebørnenes timetal, de ældres rengøring, nedlæggelse af plejecentre og andre af de gamle kendinge, som vi tidligere har afvist, så dur det selvfølgelig ikke, siger Søren Visti Jensen.

8,8 mio. kr i besparelse

Arbejdsmarkedsudvalgets bidrag til udviklingspuljen, som nu formentlig ikke bliver til noget, er fundet ved en omlægning af beskæftigelsestilskuddet. Det giver kommunen seks mio. kr. ekstra de kommende år.

Derudover peger udvalget på en tidligere indsats på sygedagpengeområdet, der forventes at give hurtigere raskmeldinger og mindre forbrug på sygedagpenge på 2,8 mio. kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.