40 år med lutter gode sager

Genbrug har aldrig været så populært som nu - folk strømmer til butikken på Søgade i Fjerritslev

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tirsdag 1. februar var det præcis 40 år siden, at Kirkens Korshær Genbrug slog dørene op på Vestergade i Fjerritslev. 1. februar var det også 14 år siden, at butikken rykkede ind i rammerne på Søgade 11, så der er faktisk hele to fødselsdage at fejre.

- Vi var mange år på Vestergade, men vi havde behov for mere plads. Vi begyndte jo at få mange møbler, så vi rykkede ind her, da Aldi flyttede, husker Birgit Jensen, som var leder af butikken i perioden fra 2005 til februar 2020.

Det er Kirkens Korshær, der ejer bygningen.

- Vi er blot de glade forvaltere, ler Birgit Jensen, der ofte taget en tørn i butikken efter, at hun overlod lederopgaverne til Ellen Bjerre Nielsen.

I løbet af de 40 år er det kun gået en vej. Og det er op. Der bliver omsat for mere og mere.

- Der kommer mange unge mennesker forbi, og vi har også mange turister. Og så har vi en del faste kunder her fra byen som fra Brovst, Løgstør og Frøstrup, siger Birgit Jensen og fortsætter:

- Mange af turisterne siger, at de handler her, for her er vi meget venligere. Det er jo ganske rart at høre, siger Birgit Jensen.

I butikken bliver der solgt meget tøj, bøger, isenkram og møbler. Og stort set alt det, de sælger i forretningen, kommer fra lokalområdet.

- Vi har også alt børnetøj til billige penge. Selv tøj af mærket LEGO, siger Birgit Jensen, som er én af de 63 frivillige, der sørger for, at butikken kan holde åbent og, at den ser ordentlig ud.

Dagens støvsugeropgave klarede Børge Nielsen, mens Kirsten Bonderup sørgede for, at der kom kage på bordet.

For de frivillige handler det om at gøre en god gerning, men det handler også om godt venskab og hyggeligt samvær.

- Det er et sted, hvor man tager vare om hinanden. Vi hygger, og vi griner meget. Her er altid godt humør, så kunderne bliver mødt med smil og et friskt hej, siger Birgit Jensen.

Overskuddet fra salget i butikken går primært til Aalborg. Pengene bliver brugt på varmestuer og væresteder for mennesker, der har hjemløshed, misbrug, ensomhed og psykiske lidelser tæt inde på livet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden