Elina og hendes mor tog en kviktest inden turen til Fætter BR

Til store byttedag var maskerne og de gode corona-manerer på plads i køerne til at få byttet julegaver

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Maiken Sørensen har som rigtig mange af os mærket, at corona satte sit præg på julen i år.

- Min far og lillebror havde corona juleaften, så vi måtte levere julemaden til ham på trappen og stå i god afstand ude på gårdspladsen og ønske god jul, fortæller hun i køen ved Kop og Kande på Bispetorvet i Hjørring. Her er hun taget ind for at bytte nogle skåle.

Maiken Sørensen og Lasse Jepsen har fri i dag, og de har overvejet, hvornår de skulle tage ud og bytte julegaver.

- Vi tænkte, at hvis vi kom tidligt på dagen, ville der ikke være så mange mennesker i kø.

Og det har de ret i. Der er kø i forretningen, men det er nemt at holde afstand i det store lokale, og folk kommer frem til skranken, når deres nummer bliver råbt op.

På parkeringspladsen cirkulerer bilerne og trafikken går indimellem lidt i stå, her er der mest julehektisk på denne store byttedag. Inde i butikkerne har man overvejet, hvordan gavebytterie skal afvikles med god afstand.

Hos Fætter BR er der skiltet en rute for returvarer, og der var kø uden for, da butikken åbnede. Nogle kunder har faktisk startet dagen med en kviktest i det nyeste testcenter på Sct. Olai Plads.

- Jeg har fået en pind i næsen, fortæller Elina Nielsen med en kæmpe stor babydukke i favnen.

Hendes mor Rikke Vestergaard fortæller, at efter julen og inden de skulle i flere butikker herunder butikscentret Metropol, ville de sikre sig, at de ikke var smittede.

Baby-dukken hedder Carla, og er en gave fra farmor og farfar. De har givet deres barnebarn penge til en gave, så hun også kan glæde sig over gaver efter det har været juleaften.

Og spørgsmålet er om, det med at bytte gaver den første dag efter juleaften måske ikke er så almindeligt, som det var en gang. Corona, mundbind og afstand eller ej.

- Mit indtryk er, at kunderne ved, at de har flere dage til at bytte. De er også blevet vant til, at vi skal passe på hinanden, og er gode til at bruge mundbind og spritte af, siger Gitte Fonseca fra dametøjsforretningen Møller i Østergade.

Her har de et voksent publikum, og i denne gruppe er der en god forklaring på, at der ikke skal byttes.

- Kvinderne kommer selv ind og køber deres julegave, så de får den størrelse og den model, de gerne vil have. Nogen gange er mændene med andre gange kommer de alene. Når man har den alder, som vores kunder har, er det med julegavekøb til hinanden nok mere afslappet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.