Aalborg

- Skandalerne vil rulle

Nye regler vil ikke stoppe de brodne kar i døgnbehandlingsbranchen, mener fagfolk

Rasmus Bisgaard tror ikke reformen betyder et endeligt opgør med de brodne kar i døgninstitutionsbranchen. Foto: Grete Dahl

Rasmus Bisgaard tror ikke reformen betyder et endeligt opgør med de brodne kar i døgninstitutionsbranchen. Foto: Grete Dahl

AALBORG:Hvis politikerne tror, at en stor reform af tilsyn med døgnbehandling vil rydde op i branchen, så tror de fejl. Det vurderer fagfolk, som arbejder med området til hverdag.

- Hvis ikke tilsynet får bedre redskaber, så sker der ikke mere. Man bør give al magten til tilsynet, siger Rasmus Bisgaard, der selv er stifter af opholdsstedet Hugin & Munin i Aalestrup til NORDJYSKE Stiftstidende.
Formanden for socialudvalget i Vesthimmerlands Kommune Kurt Friis Jørgensen mener også, at de nye tilsynscentre skal have større muskler, når det gælder adgangen til de underliggende regnskabsoplysninger på bostederne. Ellers vil snyderiet, vurderer han.
- Vi mangler fortsat lovgrundlaget til at gå lidt længere ned i bilagene. Det bliver der ikke ændret på, siger han.

Tåbeligt

Aarhuslektor Bente Adolphsen fra VIA University College har arbejdet med området hele sit liv. Hun mener ikke, at reformen bliver den endelige oprydning i branchen.

- Jeg ved ikke, hvorfor politikerne tror, at bare de laver reglerne om, så sker der ikke fejl og misbrug. Det er tåbeligt at tro, at vi har set de sidste af skandalesagerne, siger hun til NORDJYSKE Stiftstidende.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.