Aalborg

Skeptikere høstede de største klapsalver

Bekymring for økonomien i letbanen, og om færre biler i midtbyen koster flere butikker livet

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lars Mortensen er en af de borgere, som er bekymret for trafikken i vestbyen. Foto: Hans Ravn

AALBORG:- Stribevis af forretninger står tomme i Aalborgs midtby. Den ene efter den anden dør, fordi kunderne ikke kan komme derind.

Sådan lød det fra en af de bekymrede butiksindehavere, som tirsdag var til borgermøde om letbanen i Aalborg. Indlægget høstede klapsalver fra den fyldte sal med stående langs væggene.

I det hele taget var der mange skeptiske indlæg over for letbanens økonomi og indvirkning på midtbyen. Især for biltrafikken. Mange indlæg fra vestby-borgere peger på bekymring for, hvordan det skal gå, når der lægges store bindinger på biltrafik på Kastetvej.

Morten Thiessen, konservativ folketingskandidat ved seneste valg, tog store ord i munden. Han mener, at Aalborg puster letbanens passagertal op og beskyldte bystyret for at have skabt en stor, hvid elefant.

Angrebene fra Thiessen - sekunderet af byrådsmedlem Hans Peter Beck (LA) ene nej-siger i byrådet til letbanen - blev på et tidspunkt for meget for den flegmatiske borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Han bad Morten Thiessen om at opsøge sit bagland - det konservative - og blandt andet tage en snak med rådmand Thomas Krarup, der også bakker op om letbanen.

Mere vækst i vestbyen

Borgmesteren og rådmand Mads Duedahl (V) argumenterede for, at letbanen er nødvendig, fordi Aalborg vokser, og allerede i dag er der trængsel på visse strækninger. Dog mest mellem busterminalen og universitet, lød indrømmelsen.

Men en letbane vil også trække nye investeringer med sig, lød det fra de to politikere, som i denne sag står last og brast. Borgmesteren, der privat bor i vestbyen, mener, at letbanen vil udvikle bydelen og føre til flere nye byggerier og investeringer.

Visionerne lukkede dog ikke munden på kritikerne. Blandt andre trafikforsker Anker Lohmann-Hansen gik i kødet på de argumenter, som bygger politikernes fornemmelser mere end fakta.

Mod slutningen tog en ung mand ordet for at erklære sin støtte til letbanen. Dennis Christian Andersen satte trumf på ved at fortælle, at han og kæresten i næste uge begynder på medicinstudiet på Aalborg Universitet. Selv om de kunne have valgt at tage samme uddannelse i Aarhus.

- Men vi har valgt Aalborg, fordi vi prioriterer bymiljøet, og den udvikling, som Aalborg har været igennem de senere år, gør, at vi gerne vil blive boende. Det handler ikke kun om de gener, der er ved byggeriet af letbanen indtil starten i 2021. Vi bør se længere frem, lød budskabet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.