Skydebanecenter vakte debat

Planlagt center vakte stor debat, fordi det planlægges anlagt i naturfølsomt område

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KAAS:Der var dækket op til debat tirsdag eftermiddag i Kaas Forsamlingshus. De 150 tilhørere til borgermødet sad som sild i en krudttønde. Emnet var da også sprængfarligt.

Et internationalt skydecenter, der skal fylde hele 25 hektar planlægges opført i 2014 ved Sandmosevej. Lige midt i et naturbeskyttet område, hvor stilhed, åbne vidder samt sjældent dyreliv karakterer landskabet.

Det var mange fremmødte imod. Hvis forslaget vedtages bliver det Nordeuropas største skydecenter med et areal på 25 hektar. Det vil koste 15-20 millioner kroner at opføre. En projektgruppe bestående af 11 jagtforeninger og Jammerbugt Kommune står bag.

Centeret skal opføres på §3 beskyttede arealer, som betyder, at der skal søges dispensation fra Naturbeskyttelsesloven, hvis der skal bygges der. I så fald skal lignende arealer udpeges til naturbeskyttelse på et areal dobbelt så stort som det, der dispenseres fra. Jammerbugt Kommune skal enten købe eller leje sig ind på området. Forhandlingerne med Staten er ikke afsluttet endnu.

Den politiske beslutning vil tidligst kunne tages omkring årsskiftet. Centeret vil kunne stå færdigt i 2014.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.