Slut med satire: Nu vil han være kunstmaler

Identitetskrise får kendt komiker til at gå nye karriereveje

Siden succesen med "Drengene fra Angora" har Rune Tolsgaard blandt andet optrådt med en af de andre angora-drenge, nordjyden Esben Pretzmann. Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Siden succesen med "Drengene fra Angora" har Rune Tolsgaard blandt andet optrådt med en af de andre angora-drenge, nordjyden Esben Pretzmann. Arkivfoto Lars Pauli

HELE LANDET: Den 38-årige komiker og skuespiller Rune Tolsgaard, der stammer fra Vile nær Skive, er klar til at begynde et helt nyt kapitel i sit liv.

Efter 10 år som satiriker og skuespiller skruer han ned for den del, og i stedet vil han gå ”all in” på at blive kunstmaler. Det skriver Skive Folkeblad fredag.

- Jeg har været i en form for identitetskrise gennem de seneste 10 år. Efter ”Drengene fra Angora” har jeg gået rundt og tænkt, hvad så? Men nu springer jeg ud i at male billeder, og til maj rejser jeg til Barcelona og begynder på kunstskole, siger Rune Tolsgaard.

Når Rune Tolsgaard er kommet frem til den beslutning, hænger det sammen med, at han ikke savner at lave satire. Det siger ham ikke så meget længere, og han ser hverken det eller skuespillet som sit fremtidige job.

- Jeg er kommet dertil, at det med satiren var en tid, der var. Jeg synes stadig, det er sjovt at lave reklamer og små roller, og jeg vil nok stadig overveje de forskellige tilbud, der måtte komme fremover, men jeg er færdig med aktivt at opsøge roller, siger han.

Rune Tolsgaard er ret pludseligt blevet grebet af at male. Han har en mor, der altid har malet, men indtil for et par år siden hadede Rune Tolsgaard selv at male. Men nu er det hans store energikilde, og han mener ikke, at der er så langt fra at optræde som skuespiller og til at male.

- Jeg synes egentlig, at det minder lidt om dengang, vi lavede ”Drengene fra Angora”. Det skulle vi bare lave, og sådan har jeg det med at male nu. Det skal jeg bare. Det handler om at udtrykke sig, og nu vil jeg få de forskellige karakterer frem på et billede i stedet for gennem skuespil. Jeg har ikke haft så meget energi og lyst til noget, som jeg har til det her, siger Rune Tolsgaard.

Om han kan leve af at male, ved han ikke. Men han er den type person, der forfølger den lille chance, der er for at udleve drømmen.

- Jeg vidste heller ikke før Angora-tiden, at folk synes, at jeg er sjov, så nu kaster jeg mig ud i det, og jeg har brug for at gøre det, jeg har lyst til, siger Rune Tolsgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.