Spar Nord aflyser omstridt gebyr

Svage kunder skal alligevel ikke betale 50 kroner for telefonopkald

Spar Nords 50 kroner-gebyr holdt i tre dage. Arkivfoto

Spar Nords 50 kroner-gebyr holdt i tre dage. Arkivfoto

AALBORG:Spar Nord har søndag besluttet at tage en opfordring fra Ældre Sagen til efterretning, og det betyder, at de af bankens kunder, der ikke er i stand til at bruge digitale løsninger som netbank og mobilbank, med øjeblikkelig virkning fritages for en række gebyrer.

Siden i onsdags har Spar Nord ellers opkrævet et gebyr på 50 kroner, hvis bankens kundeserviceafdeling skal hjælpe med oplyse saldo på en konto.

Men efter kritik i NORDJYSKE fra Ældre Sagen og Forbrugerrådet Tænk af gebyret er Spar Nord nu kommet på andre tanker.

- Vi har de seneste dage arbejdet for at finde individuelle løsninger over for de kunder, der af forskellige årsager ikke har været i stand til at bruge vores digitale løsninger. Og selv om vi i mange tilfælde er lykkes med at finde tilfredsstillende løsninger for begge parter, så vælger vi nu at handle på opfordringen fra Ældresagen om helt at fritage en gruppe af ældre, siger afdelingsdirektør i Spar Nord Leif Lind Simonsen.

Fritagelsen for telefongebyret vil omfatte alle Spar Nord-kunder, der er fritaget fra at udveksle digital post med det offentlige.

Leif Lind Simonsen estimerer, at denne gruppe omfatter omkring 40.000 Spar Nord-kunder.

Ud over fritagelse fra de omtalte gebyrer vil banken også se på, om der på andre områder skal ændres gebyrpraksis over for blandt andre ældre med dårlige forudsætninger for at bruge digitale løsninger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.