BILLEDSERIE: Sportsåret 2021

2021 bød både på traumatiske øjeblikke og vilde triumfer. Her er nogle af de bedste billeder fra sportåret.

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

En ny cykelstjerne blev født, da Jonas Vingegaard i sommer kørte sig ind i danskernes bevidsthed i Tour de France. Den 25-årige thybo trådte for alvor ud af rollen som hjælperytter for Jumbo-Vismas klassementshåb, Primoz Roglic, da han på det legendariske bjerg Mont Ventoux trådte an og kørte fra den ellers usårlige Tadej Pogacar, som også endte med at vinde Touren. Vingegaard blev toer i verdens største cykelløb, hvilket var den første danske podieplacering siden Bjarne Riis' sejr i 1996.

---- ---- ---- ----

Hele Danmark gik i stå. Sådan føltes det hvert fald, da Christian Eriksen kort før pausen i Danmarks første kamp ved EM i fodbold kollapsede på Parkens græstæppe, med hvad der viste sig at være et hjertestop. Simon Kjær var hurtig til at hjælpe sin holdkammerat, og kort efter dannede de danske spillere ring om Eriksen og de førstehjælpere, der reddede hans liv, og skabte dermed et af de mest ikoniske billeder i dansk sportshistorie.

---- ---- ---- ----

Lionel Messi og FC Barcelona hver for sig. Et nærmest utænkeligt scenarie indtil i sommer, hvor den spanske fodboldklub måtte erkende, at den skrantende økonomi ikke rakte til at holde fast i den argentinske magiker. På et tårevædet pressemøde sagde Messi farvel til klubben, han kom til som dreng og forlod som et ikon.

---- ---- ---- ----

VM-titlen var allerede på cv'et. Det samme var All England. Men OL-guldet manglede for Viktor Axelsen. Ikke længere. Danmarks bedste badmintonspiller tog til Tokyo og fejede al modstand af banen uden at afgive et eneste sæt. Efter finalesejren over kinesiske Chen Long fik følelserne frit løb. Nu var toppen nået.

---- ---- ---- ----

Efter en tung start på EM ovenpå Christian Eriksens hjertestop tog sommeren en eventyrlig drejning for det danske fodboldlandshold. Med hele nationen i ryggen marcherede Kasper Hjulmands tropper sig frem til EM-semifinalen, hvor Mikkel Damsgaard, der havde taget over for Eriksen på banen, fik danskerne til for alvor at drømme stort, da han bankede et frispark i mål og sendte Danmark i front mod England. Semifinalen på Wembley blev dog endestationen ved EM, men landsholdet tændte en fodboldflamme herhjemme, der stadig brænder.

---- ---- ---- ----

Efter 16 års mesterskabstørke blev den københavnske vestegn igen guldbelagt, da Brøndby anført af træner Niels Frederiksen, forsvarsgeneral Andreas Maxsø og superligatopscorer Mikael Uhre blev dansk mester foran FC Midtjylland og FC København.

---- ---- ---- ----

En manuskriptforfatter fra Hollywood kunne ikke have skrevet en mere dramatisk afslutning. Efter 22 løb rundt om i verden blev 2021-sæsonen i Formel 1 afgjort på sidste omgang i årets sidste grandprix i Abu Dhabi. Max Verstappen og Lewis Hamilton startede løbet á point i toppen af VM-stillingen, og efter at have overhalet briten på sidste omgang blev hollænderen verdensmester for første gang i karrieren. En af de første til at omfavne Verstappen efter triumfen var den danske Red Bull-mekaniker Ole Schack (i midten uden ret meget hår på hovedet).

---- ---- ---- ----

Efter flere års kamp med kræften sov Lars Høgh stille ind 8. december. Allerede inden da var OB-ikonet, der fra 1977 til 2000 spillede hele 817 kampe for den fynske klub, blevet hyldet, og det fortsatte efter hans død. Inden OB's møde med Randers i pokalturneringen 12. december sagde tilskuerne et sidste farvel akkompagneret af Andrea Bocellis "Time to say goodbye".

---- ---- ---- ----

Danmarks Idrætsforbund havde 125 års fødselsdag i 2021, og i den forbindelse kårede man det største danske sportsnavn i den periode. Fodboldikonet Michael Laudrup endte med prisen. - På den ene side er jeg fantastisk stolt over at have fået prisen, og at folk har stemt på mig. På den anden side synes jeg ikke, at man kan lave det her til en konkurrence, sagde Laudrup på scenen efter sin kåring.

---- ---- ---- ----

Den danske målmand Althea Reinhardt fik et meget tæt forhold til bolden, da Danmark mødte Frankrig i semifinalen ved VM. Håndboldkvinderne havde inden mødet med franskmændene fejet al modstand af banen ved VM, men i kampen om en finaleplads sluttede sejrsstimen. Jesper Jensens mandskab rejste sig dog to dage efter og endte med bronze, hvilket sluttede en otte år lang medaljetørke for kvindelandsholdet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.