Danmark rækker ud efter VM i cykling i 2029

Sport Event Danmark arbejder på at få VM i cykling til Danmark i 2029. VM blev også afviklet i Danmark i 2011.

Britiske Mark Cavendish vandt VM-landevejsløbet i 2011. Dengang blev VM afholdt i Danmark. Måske kan VM komme tilbage til de danske landeveje i 2029. <i>Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix</i>

Britiske Mark Cavendish vandt VM-landevejsløbet i 2011. Dengang blev VM afholdt i Danmark. Måske kan VM komme tilbage til de danske landeveje i 2029. Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix

Tour de France skydes fredag i gang i København, inden to yderligere etaper i verdens største cykelløb også afvikles på danske landeveje.

Allerede nu satses der på, at endnu et stort cykelløb kan komme til Danmark.

Det drejer sig om VM i cykling, som blev afviklet i Danmark tilbage i 2011. Måske kan begivenheden komme tilbage på dansk grund i 2029.

Det går Sport Event Danmark, organet under Kulturministeriet, som siden 2008 har været med til at tiltrække sportsbegivenheder til Danmark, i hvert fald efter.

Det oplyser Lars Lundov, direktør i Sport Event Danmark, i et interview med Jyllands-Posten.

- Vi er i en position, der gør, at vi skal række ud efter de store begivenheder. Derfor drømmer vi om endnu et verdensmesterskab til Danmark.

- Det er desværre en begivenhed, som ligger lidt uden for vores økonomiske råderum, men det er en begivenhed, der passer perfekt til Danmark, som er en nation med stor interesse i cykelsporten og gode danske atleter.

- Det er et perfekt match, siger Lars Lundov til Jyllands-Posten.

I september 2022 afvikles VM i landevejscykling i Australien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.