Denne trio bejler til idrætspris på 100.000 kroner

Vejgaard B, Løgstør HK eller ultraløber Stine Rex får Den NORDJYSKE Idrætspris 2019

Ultraløberen Stine Rex er med i opløbet om Den NORDJYSKE Idrætspris 2019. Arkivfoto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Ultraløberen Stine Rex er med i opløbet om Den NORDJYSKE Idrætspris 2019. Arkivfoto: Bo Lehm Bo Lehm

IDRÆT:Onsdag 15. maj uddeler NORDJYSKE Medier og Aalborg Stiftstidendes Fond for 20. gang ”Den NORDJYSKE Idrætspris” på 100.000 kroner.

Dommerkomiteen har på baggrund af læsernes indstillinger fundet tre nominerede til prisen, der gives til en klub, en leder eller en atlet - professionelle ekskluderet - som gennem en særlig indsats fortjener et økonomisk skulderklap.

Valget står mellem Vejgaard Boldspilsklub, Løgstør Håndboldklub og ultraløberen Stine Rex fra Aalborg, når prisen uddeles ved et arrangement i Gigantium forud for Aalborg Håndbolds kamp mod TTH Holstebro.

Artiklen fortsætter under billedet

Vejgaard B. har det næstbedste herrehold i aalborgensisk fodbold. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Vejgaard B. har det næstbedste herrehold i aalborgensisk fodbold. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Vejgaard B. er nomineret for klubbens store amatørdrevne ungdomsafdeling, der udgør 700 af de i alt 800 medlemmer. Der satses på bredden, forældreinvolvering og træneruddannelse, men alligevel har Vejgaard aktuelt Aalborgs bedste herreklub efter AaB, da førsteholdet spiller i 2. division. Og også på kvindesiden rangerer man næsthøjest efter AaB med et hold i Kvindeserien. Men alle betaler kontingent og bidrager til et unikt socialt fællesskab i den snart 100 år gamle klub.

Løgstør HK er nomineret for sit arbejde med at være en breddeklub, der kan rumme alle. På den baggrund har klubben formået at øge medlemstallet og også få større sportslig succes. Det skyldes ikke mindst, at man har sat trænergruppen i system, så de bruger hinanden og løbende får tilbud om evaluering og dygtiggørelse. Samtidig bruges der mange ressourcer på at lave håndboldskoler, implementere sporten i undervisningen på Løgstør Skole samt lave diverse sociale arrangementer.

Artiklen fortsætter under billedet

Løgstør HK er blandt andet arrangør et et stævne i beachhåndbold. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Løgstør HK er blandt andet arrangør et et stævne i beachhåndbold. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Ultraløberen Stine Rex er nomineret for sin enorme løbeflid, der betyder, at hun har sat tre danske langdistancerekorder på ét år og samtidig gør hende til en del af verdenseliten i langdistanceløb.

I det seneste år har hun blandt andet vundet EM-sølv i 24-timers løb og sejret i et stort 48-timers løb i Florida. Vel at mærke i en sport uden pengepræmier eller støttekroner. Ydermere har hun overskud til at dele ud af sin energi som instruktør ved DGI-huset i Aalborg.

Udover de 100.000 kroner, som gives til modtageren af Den NORDJYSKE Idrætspris 2019, er der et økonomisk skulderklap på 10.000 kroner til de øvrige nominerede.

Hæder til årets sportsnavn

Ved prisfesten 12. maj skal ”Årets NORDJYSKE Sportsnavn” også findes i de professionelles rækker. Her følger der ingen penge, men derimod hæder og en eksklusiv glasskulptur med prisen.

Her er dommerkomiteen kommet frem til at nominere golfspilleren Lucas Bjerregaard fra Frederikshavn (for sin sejr ved Alfred Dunhill Links Championships samt sin fjerdeplads ved VM i matchplay), løberen Benjamin Lobo Vedel fra Aalborg (for at sætte dansk rekord indendørs på 200 og 400 meter samt være en del af historiens tredjehurtigste stafet på 4x400 meter,) og para-bordtennisspilleren Peter Rosenmeier fra Hadsund (for sit VM-guld i 2018).

Dommerkomiteen består af Michael Andersen (idrætskonsulent), Palle Fogh (formand, DGI Nordjylland), Christian Pedersen (bestyrelsesmedlem, DIF), Rikke Nielsen (LykkeLiga), Line Munk Madsen (pararytter), Per Boe Larsen (Elite Nord) og Claus Jensen (sportsredaktør, NORDJYSKE Medier).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.