Kina udsætter verdens næststørste sportsbegivenhed

Asian Games, der skulle afholdes i Hangzhou til september, er udsat til 2023, meddeler kinesisk stats-tv.

Hangzhou er vært for Asian Games, og der er bygget 56 arenaer til det store sportsarrangement, der regnes for verdens næststørste efter OL. (Arkivfoto). <i>Str/Ritzau Scanpix</i>

Hangzhou er vært for Asian Games, og der er bygget 56 arenaer til det store sportsarrangement, der regnes for verdens næststørste efter OL. (Arkivfoto). Str/Ritzau Scanpix

De kommende Asian Games i den kinesiske storby Hangzhou er fredag blevet udsat fra 2022 til 2023.

Det meddeler kinesisk stats-tv ifølge flere medier, deriblandt Reuters og AFP.

Årsagen til udsættelsen er endnu ukendt, men det kan hænge sammen med Kinas fortsatte kamp for at få kontrol med coronavirus.

Hangzhou med 12 millioner indbyggere ligger 175 kilometer fra Kinas største by, Shanghai, der i flere uger har befundet sig i lockdown på grund af Kinas nultolerance over for coronavirus.

Arrangementet skulle have foregået fra 10. til 25. september.

Der er i alt blevet bygget 56 arenaer til afholdelsen af Asian Games og Asian Para Games. Mesterskaberne i Asien regnes for at være de næststørste i verden efter OL. Mere end 11.000 atleter fra 44 lande deltager i Asian Games.

Kina var i februar vært for vinter-OL i Beijing i en corona-sikret boble, og dengang indikerede de kinesiske arrangører, at Asian Games ville blive afholdt efter samme devise.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår i 2023 Asian Games vil finde sted.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.