Padelformand: Dansk elitedrøm kræver flere foreninger

Verdens bedste padelspillere dyster i denne uge i Hillerød. De bedste danskere er langt fra verdenstoppen.

I Danmark er antallet af padelbaner siden 2018 steget fra 32 til lidt over 700, melder Dansk Padel Forbund. Billedet er taget i England. <i>Tolga Akmen/Ritzau Scanpix</i>

I Danmark er antallet af padelbaner siden 2018 steget fra 32 til lidt over 700, melder Dansk Padel Forbund. Billedet er taget i England. Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

Tirsdag runder dansk padel en ny milepæl, når verdens bedste padelspillere for første gang kommer til Danmark for at spille Danish Padel Open under World Padel Tour.

Mens man i Dansk Padel Forbund (DPF) ser frem til turneringen, er der ikke store forhåbninger om podiepladser til de danske spillere.

Til det er niveauforskellen simpelthen for stor, lyder vurderingen fra formand Frederik Bentler, som ser frem til at følge turneringen.

- Niveauet er så utrolig højt, at det svarer til, at Messi skal spille en 1.-divisionskamp.

- Esben Hess Olesen og Nils Skajaa er klart det bedste par i Danmark. I første runde møder de et meget stærkt par, og skulle det ske, at de går videre, møder de verdensetterne Juan Lebron Chincoa og Alejandro Galán Romo, hvor de formentlig ryger ud, siger han.

Den kontante melding skal ses i lyset af, at padel i dansk kontekst er en forholdsvis ny sport, og at der derfor ikke er etableret et elitemiljø, som man ser det i fodbold, håndbold og andre store sportsgrene i Danmark.

Det kan komme med tiden, men det kræver, at padel bliver mere bredt tilgængeligt. Særligt blandt den yngste generation, siger Frederik Bentler.

- Der er et langt, sejt træk forude. Padel skal ind i den danske foreningsstruktur. Det arbejder vi på, men lige nu er den helt store udfordring, at dansk padel primært er drevet af kommercielle centre til 300 kroner i timen. Det er der ikke mange børn, der får lov til.

I Danmark er antallet af padelbaner siden 2018 steget fra 32 til lidt over 700, mens antallet af medlemmer i 2022 rundede 12.000, meddeler DPF.

Der findes klubber, hvor man kan dyrke padel i foreningsregi, som det kendes fra mange andre sportsgrene. Men der er mangel på den mulighed mange steder i Danmark, mener formanden.

- Hvis vi skal med i verdenstoppen, skal vi have det ud i foreningerne, hvor man kan spille til 1000 kroner om året, og der er en træner, ligesom man kender det fra fodbold med to træninger om ugen og en kamp i weekenden, siger han.

Forbundet vurderer, at op mod 100.000 danskere spiller padel en gang om måneden.

Selv om padel er meget populært i Danmark, når sportens popularitet herhjemme ikke i nærheden af Spanien og Argentina, hvor sporten har været under udvikling siden 1987 med etableringen af de to første padelforbund.

I Spanien er der for eksempel omkring fire millioner aktive spillere og 20.000 padelbaner, skriver Sky Sports.

På trods af den eksplosive stigning i antallet af baner på dansk jord er der fortsat mangel på baner. Særligt omkring København, fortæller Bentler.

- Det er så svært at finde plads til at bygge baner, og efterspørgslen er massiv. Hvis du skal booke en bane i Ballerup, skal du booke 28 dage i forvejen og sidde klar ved midnat, når de åbner for booking, siger han.

Danish Padel Open begynder tirsdag og spilles på Royal Stage i Hillerød. Danmark deltager med et herrepar og et kvindepar.

Trine Bassett og Maria Rasmussen spiller tirsdag klokken 15, umiddelbart efter spiller Esben Hess Olesen og Nils Skajaa.

Turneringen slutter søndag, hvor der spilles finaler.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.