AaB

Ross gik forrest i fighten: Nu drømmer han om parken og flere fans

AaB's unge forsvarer krigede for to mand i pokalsejren

Mathias Ross håber på flere tilskuere i pokalfinalen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mathias Ross håber på flere tilskuere i pokalfinalen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD:Det var AaB's spillere, der for alvor kunne bryde ud i jubel efter en hæsblæsende anden halvleg, hvor AGF var lige ved at komme tilbage fra at være bagud med 3-0 på Aalborg Portland Park.

Men et billede står rigtig klart efter kampen, der sikrede AaB den første pokalfinale siden The Double-triumfen i 2014 - situationen lige inden målet til 2-0, hvor Mathias Ross kastede sig ned i en tackling efter en fejl fra Magnus Christensen og derefter rejste sig op i et sandt jubelskrig.

- VI havde talt meget om, at vi skulle komme med meget mere gejst og vise meget mere attitude, end vi gjorde i søndags. Og det er noget af det, jeg virkelig kan bidrage med. Jeg skal vise den attitude, der skal til, og jeg kunne simpelthen ikke holdet det inde, lyder det fra Mathias Ross, der dermed også startede den omstilling, der kort efter gav målet til 2-0 i den anden ende.

- Ja, havde det været amerikansk sport, så havde jeg nok fået en halv assist på den, lyder det med et stort grin fra den unge forsvarsspiller.

AaB var foran med 1-0 ved pausen, da holdet havde udnyttet den eneste chance i første halvleg, og efter pausen kom AaB ud med stor spillelyst, der førte til sejren på 3-2.

- Vi havde talt om, at vi skulle fortsætte med at gøre de ting, vi havde gjort rigtigt inden pausen. Vi vidste, at de nok ville komme ud og have fået fyret godt op under kedlerne, så vi skulle ud og matche dem og også gerne overmatche dem, og det synes jeg virkelig, vi lykkes med. Det her var en holdpræstation, siger Mathias Ross.

Sammen med AaB er han nu klar til en finale mod SønderjyskE i Esbjerg 1. juli.

- Det kunne da på mange måder være fedt, hvis finalen stadig var i Parken, men turen til Esbjerg er da en smule kortere. Og det her bare en vanvittig fed kamp at have at se frem til. Nu er fokus rettet ind mod FC Midtjylland på søndag, men det er fedt at have den her at glæde sig til, siger Mathias Ross.

Det var første gang, at AaB igen kunne lukke fans ind efter den lange pause på grund af pandemien.

- Jeg synes virkelig, de gjorde det godt, selvom der ikke var så mange. Og nu håber jeg bare virkelig, at vi til finalen er nået til et punkt, hvor der kan komme endnu flere ind til finalen. Pokalfinalen skal være en festdag, siger Mathias Ross.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.