Tobias vil være Vendsyssels nye forsvarsanker

Talent kom i overskud i superligaklubben FC Midtjylland, så nu tager han et skridt ned for at hjælpe både sig selv og Vendsyssel

Nyankomne Tobias Anker jagter en fast plads i Vendsyssels forsvar. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Nyankomne Tobias Anker jagter en fast plads i Vendsyssels forsvar. Foto: Lars Pauli

FODBOLD:Et af de nye ansigter hos Vendsyssel FF denne sommer fik lørdag de første minutter i fodboldbenene for vendelboerne.

1. divisionsholdet testede formen mod Hobro IK, og her blev 21-årige Tobias Anker sendt på banen fra anden halvlegs start. Her hjalp den 1,94 centimeter høje stopper med at få styr på en defensiv, der i de første 45 minutter havde set yderst vakkelvornen ud.

- Vi har haft fokus på at stå bedre defensivt, og det er også noget af det, jeg håber, jeg kan bidrage til i Vendsyssel. Vi skal have en af rækkens bedste forsvar, lyder det fra den tidligere FC Midtjylland-spiller.

Han nåede kun at få knap 20 minutter på banen i 2-2-kampen mod Hobro, før han lod sig udskifte med et andet nyt Vendsyssel-ansigt i skikkelse af Mattias Jakobsen, der er hentet i FCK's ungdomsafdeling. 

- Det var en del af planen, at jeg ikke skulle have længere spilletid. Jeg har haft en mindre skade her i opstarten, så det var dejligt bare lige at få nogle minutter. Nu kan jeg forhåbentlig spille en hel halvleg i vores næste testkamp, forklarer Tobias Anker.

Tobias Anker har tidligere været udlejet til Fredericia i 1. division, så forsvarsspilleren kender til niveauet i landets næstbedste fodboldrække. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Tobias Anker har tidligere været udlejet til Fredericia i 1. division, så forsvarsspilleren kender til niveauet i landets næstbedste fodboldrække. Foto: Lars Pauli

Han fik aldrig sit gennembrud i FC Midtjylland og var undervejs udlejet til Fredericia i 1. division. Nu bliver den næstbedste danske række en mere permanent station for den unge stopper. I første omgang har han lavet en toårig aftale med Vendsyssel.

- Jeg glæder mig utrolig meget til, at vi starter sæsonen. Jeg vil gerne være en leder på banen og har derfor masser af lyd på for at støtte holdkammeraterne. Jeg kan bare lide af forsvare med næb og kløer, og så synes jeg også, at jeg er god på bolden, forklarer Tobias Anker.

Vendsyssel FF indleder sæsonen i NordicBet Ligaen fredag 22. juli på hjemmebane mod oprykkerne Hillerød, og her føler den nye forsvarsspiller sig sikker på, at han får en rolle.

- Jeg har løbet meget, så formen er god. Jeg mangler kun lidt flere kampminutter, men jeg skal nok stå skarp, når vi indleder sæsonen.

Vendsyssel FF har endnu en testkamp på programmet, inden det bliver alvor i 1. division. Fredag 15. juli møder de FC Fredericia på udebane.

Hobro IK -Vendsyssel FF

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.