Uefa straffer storklubber for brud på økonomiske regler

Paris Saint-Germain har fået en bøde på 75 millioner for at bryde reglerne om Financial Fairplay.

Paris Saint-Germain har ikke levet op til kravene om at have balance i regnskaber, og derfor skal den franske hovedstadsklub hoste op med 75 millioner kroner i bøde til Uefa. <i>Emmanuel Dunand/Ritzau Scanpix</i>

Paris Saint-Germain har ikke levet op til kravene om at have balance i regnskaber, og derfor skal den franske hovedstadsklub hoste op med 75 millioner kroner i bøde til Uefa. Emmanuel Dunand/Ritzau Scanpix

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har fredag straffet otte europæiske klubber for brud på reglerne om Financial Fairplay.

Den franske storklub Paris Saint-Germain har fået den største bøde på 10 millioner euro svarende til 75 millioner kroner.

Uefas kontrolorgan har gennemgået klubbens regnskaber fra 2018 til 2022 og er nået frem til, at PSG og de syv øvrige klubber ikke har haft en tilstrækkelig balance mellem indtægter og udgifter.

Hvis PSG ikke lever op til en række aftaler, der er indgået med Uefa over de næste tre år, så kan bøden stige til 65 millioner euro (483 millioner kroner).

Ud over PSG så har Uefa straffet Inter, Juventus, Roma, AC Milan, Besiktas, Marseille og Monaco for at bryde de økonomiske fairplay-regler.

Roma skal betale fem millioner euro (37 millioner kroner), mens Inter, Juventus og Milan slipper billigere.

Besiktas skal betale 600.000 euro i bøde, mens Marseille og Monaco skal aflevere det halve.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden